En av de siste som så Emilie Meng i live. Nå snakker hun

Venninna føler stor skyldfølelse.

BLE DREPT: Danske Emilie Meng kom aldri hjem igjen etter byturen. Nå forteller venninna om sorgen. Foto: Politiet
BLE DREPT: Danske Emilie Meng kom aldri hjem igjen etter byturen. Nå forteller venninna om sorgen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kjører forbi henne i taxien, og det siste vi ser er at hun fortsatt går på stien. Jeg tenker at ingenting kommer til å skje. Det er Korsør, det skjer nesten aldri noe her.

Da Nicole Grundtoft ga bestevenninna Emilie Meng en klem på Korsør stasjon rundt klokka 04.00 den 10. juli 2016, kunne hun ikke vite at det var for aller siste gang. Den danske 17-åringen hadde tatt farvel med sine venninner etter en bytur, og planla å gå hjem til familiens bolig i Korsør.

Dit kom hun aldri.

Julaften samme år ble levningene hennes funnet ved et tjern nær byen Borup, og politiet kunne raskt fastslå at noen hadde drept henne. Tre år seinere har politiet ennå ikke offentliggjort Mengs dødsårsak, og gjerningspersonen er aldri blitt funnet.

HER BLE HUN FUNNET: En turgjenger med hund oppdaget liket av Emilie Meng i dette tjernet like ved E20. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / BT
HER BLE HUN FUNNET: En turgjenger med hund oppdaget liket av Emilie Meng i dette tjernet like ved E20. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / BT Vis mer

- Var lei seg

I en ny dokumentar forteller Grundtoft for første gang sin versjon av kvelden som endte i tragedie. Det skjer i kanal 5-programmet «Forbrydelser der rystede Danmark».

Emilie, Nicole og en tredje venninne hadde sittet på en vannpipe-kafé i byen Slagelse store deler av kvelden den sommerdagen. Da de sammen gikk mot McDonald's rundt klokka 01.30, skal stemningen angivelig ha endret seg brått.

- Hun hadde fått en melding på Messenger fra fyren som hun hadde en greie med om at han ikke ville mer. Fyren var ikke kjæresten hennes, det var en flørt, forteller Grundtoft i dokumentaren, gjengitt av danske Se og Hør.

Emilie Meng skal ha blitt preget følelsesmessig av avslaget. De tre bestemte seg deretter for å sette seg på toget hjemover. Det var da det ble diskutert hvorvidt man skulle ta taxi hjem fra stasjonen.

- Hun var veldig lei seg, og ville gjerne gå hjem. Jeg spurte henne et par ganger til, men hun fortsatte å si nei. Jeg følte ikke at det var noe mer jeg kunne gjøre, sier hun videre.

Saken fortsetter under:

Mystisk bil

De to sistnevnte tok taxi fra stasjonen i Korsør, som ligger litt øde til tre kilometer utenfor sentrum. Meng begynner på sin side å spasere de fire kilometerne det tar for å komme seg hjem. Det siste venninnene så av henne var at hun gikk med hodetelefoner og musikk på øret.

Klokka 04.03 stopper alle signaler til 17-åringens telefon. Ifølge dokumentaren er telefonen og Mengs veske aldri blitt funnet.

Før likfunnet hadde to menn, 33 og 67 år gamle, vært siktet og seinere blitt sjekket ut av forsvinningssaken. Det er også kommet flere tips om en hvit varebil i stor fart utenfor Korsør rundt tidspunktet Emilie Meng sist ble sett.

Den mystisk, hvite Hyundai-bilen startet på minuttet da 17-åringen sto alene, men føreren har aldri meldt seg eller blitt funnet.

Ifølge Se og Hør forklarer Grundtoft at hun i dag sliter med skyldfølelse og anger over at hun ikke forsøkte ytterligere å få Meng til å sitte på i taxien. Selv tror hun ikke at venninna hadde personlig kjennskap til gjerningspersonen.

- Det var nok bare en person som har kjørt forbi og tenkt at hun er flott og ung, og deretter tatt henne fra oss. (...) Dersom Emilies drapsmann aldri blir funnet, kommer det til å knuse hjertet mitt. Hun fortjener rettferdighet.

- Har ligget søvnløs

Emilie Mengs far, Nicolai Skovgård, har tidligere kommet med krass kritikk i saken, med bakgrunn i manglende videoovervåkning i det offentlige rom. Han mener drapet kunne vært oppklart for lengst dersom ikke strenge, danske lover hadde satt begrensninger for kameraovervåking.

- De fleste mennesker har ikke noe utestående med andre, og da er det heller ikke noe problem å bli overvåket. Med flere kameraer i det offentlige rom ville flere drapsmenn og voldtektsforbrytere blitt tatt. Hvis noen har gjort noe galt, skal de også stilles til ansvar. Det skal ikke lovgivningen stå i veien for, sa Emilies far i et intervju med den danske avisa BT - gjengitt i Berlingske Tidende i 2017.

Skovgaard flyttet til Aalborg fra Emilies mor da dattera var åtte år. Han slår seg aldri til ro med at hans eneste barn forsvant, i alle fall ikke før saken er oppklart og drapsmannen tatt.

- Jeg har ligget søvnløs og tanken har kvernet i hodet: Hvis jeg finner ham, så slår jeg ham i hjel. Så er jeg klar til å ta mine 16 år i fengsel, sa han til BT.

Det er foreløpig ikke kjent om dokumentaren om Emilie Meng skal vises i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer