Hertuginne Kate:

- En del av «dronningskolen»

Den framtidige dronningen har ikke ligget på latsiden den siste tida.

GODT FORBEREDT: Hertuginne Kate har tatt på seg flere kongelige plikter den siste tida. Foto: Splash News/NTB
GODT FORBEREDT: Hertuginne Kate har tatt på seg flere kongelige plikter den siste tida. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Den britiske kongefamilien er nok godt fornøyd med hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton (39), om dagen.

Den kommende dronningen har nemlig tatt på seg flere kongelige plikter den siste tida, ifølge People. Det skyldes flere ting:

- Den britiske kongefamilien har fått betydelig færre arbeidende representanter de siste åra. Prins Andrew (61) er borte på grunn av sine skandaløse bånd til Epstein, prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) stakk til USA - og prins Philip er død, skriver Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, i en e-post til Dagbladet.

Bedre likt enn Charles

Nå skal altså Kate for alvor være i gang med å forberede seg til rollen som Storbritannias dronning, med prins William (39) ved sin side. Paret arver tronen etter prins Charles (73), prins Williams far og dronning Elizabeths (99) sønn.

- Dronningen er 95 år, og det sier seg selv at hun ikke lever evig. Den dagen hun er borte, blir Kate og William landets kronprinspar. Og naturligvis er alt dette en del av den såkalte dronningskolen. Den eldre generasjon lærer opp de yngre, og etter hvert blir de mer og mer selvstendige og overtar flere og flere oppgaver, skriver Vagle.

MER POPULÆR ENN KRONPRINSEN: Kate slår svigerfar i kampen om britenes hjerter. Foto: AFP/NTB
MER POPULÆR ENN KRONPRINSEN: Kate slår svigerfar i kampen om britenes hjerter. Foto: AFP/NTB Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert har hertuginnen vært lojal mot «familiebedriften» fra start, og ble raskt en populær representant for kongehuset, og en populær «arbeidstaker» hos dronningen.

- Faktisk er hun i dag rangert som den fjerde mest populære kongelige i Storbritannia - bare dronning Elizabeth, avdøde prins Philip og prins William er over henne. Hun slår til og med svigerfar prins Charles, som tross alt er neste konge ut!

Rørende ord til folket

Kate har - som nevnt - absolutt ikke ligget på latsiden i det siste, med mer ansvar og flere kongelige gjøremål på timeplanen. Tidligere i desember arrangerte hertuginnen sin første julekonsert i Westminster Abbey for å ære folks og organisasjoners arbeid over hele Storbritannia, som har støttet lokalsamfunnene gjennom coronapandemien.

JULEKONSERT: Hertuginne Kate og prins William under julekonserten. Den ble arrangert til ære for organisasjoner rundt om i Storbritannia. Foto: Splash News/NTB
JULEKONSERT: Hertuginne Kate og prins William under julekonserten. Den ble arrangert til ære for organisasjoner rundt om i Storbritannia. Foto: Splash News/NTB Vis mer

I konsertprogrammet hadde Kate skrevet ned noen velvalgte ord:

«Gjennom separasjon fra andre, har vi blitt påminnet om hvor kraftfullt menneskelig kontakt er for oss alle. Hvor mye vi trenger hverandre. Og hvor kjærlig det er å føle en følelse av tilhørighet til hverandre kan bidra med trøst i tøffe tider. Viktigheten av å bare være sammen».

Joan Black var en av dem som fikk anerkjennelse for sitt arbeid med å hjelpe eldre mennesker under nedstengingen, var til stede under julekonserten.

- Det hun skrev var vakkert. Og å føre folk sammen på denne måten er nydelig. Jeg opplevde henne som veldig selvsikker. Vi gjør det bra hvis dette er vår framtidige dronning, sier Black til People.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Foto: NTB / AP Vis mer

Ga dronningen utradisjonell julegave

Allerede den første jula på slottet gjorde Kate et godt inntrykk. Ifølge Good To Know, skal Kate ha tatt en risk med julegaven til dronningen, da hun feiret sin første jul med kongefamilien i 2011. I ITV-dokumentaren «Our Queen at 90», forteller hun om den spesielle julegaven.

CHUTNEY-FAN: Dronning Elizabeth satte pris på Kates første julegave. Det var et glass med hjemmelaget Chutney. Foto: Reuters/NTB
CHUTNEY-FAN: Dronning Elizabeth satte pris på Kates første julegave. Det var et glass med hjemmelaget Chutney. Foto: Reuters/NTB Vis mer

- Jeg tenkte tilbake på hva jeg ville gitt mine egne besteforeldre. Så jeg tenkte «jeg lager noe til henne». Det kunne gått galt, men jeg lagde min bestemors oppskrift på Chutney.

Hun skal ha vært nervøs for å gi selveste dronningen den ydmyke presangen, men den ble heldigvis tatt godt imot. Neste dag sto den nemlig på middagsbordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer