Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ari Behns bisettelse:

- En emosjonell og tung dag

Familien Behn setter samtidig pris på all støtten de har mottatt.

- TAKKNEMLIGE: Geir Håkonsund, talsperson for Behn-familien, forteller at de er takknemlige for all støtten de har mottatt på denne tunge dagen. Her er Olav Bjørshol og Marianne Behn fotografert på vei inn i kirka fredag. Foto: NTB scanpix
- TAKKNEMLIGE: Geir Håkonsund, talsperson for Behn-familien, forteller at de er takknemlige for all støtten de har mottatt på denne tunge dagen. Her er Olav Bjørshol og Marianne Behn fotografert på vei inn i kirka fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fredag ettermiddag ble Ari Behn bisatt fra Oslo Domkirke. Seremonien var ferdig rundt halv tre, og etter at kista ble kjørt vekk, reiste familiene til sine respektive minnesamvær.

Prinsesse Märtha Louise og den kongelige greina av familien samles privat, mens venner og Behn-familien har samlet seg på Theatercaféen. Pressen har ikke tilgang på arrangementet, men utenfor tok Geir Håkonsund, familiens talsperson og Ari Behns manager, seg tid til å snakke med Dagbladet.

Han kunne fortelle at dette har vært en tung og rørende dag for Behn-familien.

- Emosjonell og tung dag

- De har hatt det som forventet når de har tatt farvel med en av sine nærmeste. De hadde planlagt bisettelsen ned til minste detalj, sier han, og fortsetter:

MANAGER: Geir Håkonsund fungerer som manager og talsmann for Behn-familien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MANAGER: Geir Håkonsund fungerer som manager og talsmann for Behn-familien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det har vært en veldig emosjonell og tung dag, men samtidig er det veldig godt å se at seremonien ble sånn de hadde håpet det skulle bli. Den ble på premissene de ville ha selv, sier Håkonsund til Dagbladet.

Til stede i bisettelsen var blant andre Behns foreldre, Marianne Behn og Olav Bjørshol, og hans to søsken - Anja og Espen.

De holdt alle taler i kirka. I tillegg var det flere andre familiemedlemmer fra mors- og farssiden av familien i kirka.

Spesielt rørende var det for familien at såpass mange hadde møtt opp. Det var flere hundre utenfor som ikke kom inn, rett og slett fordi kapasiteten var sprengt.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Takknemlige

- De har hele tida vært veldig takknemlige for at mange har uttrykt sin sympati og sin medfølelse i det som har vært en vanskelig tid for de. De er glad for å se at så mange satte pris på Ari, sier han.

Han var selv til stede i kirka, og skal være til stede på minnesamværet på Theatercaféen.

MANGE VILLE TA DEL: Det var mange som ville ta del i begravelsen til Ari Behn, men mange ble sendt bort da kirken ble full. Jonas Eckhoff var én av dem. Video: Trym Mogen / Elias Zahl-Pettersen Vis mer

Der samles flere av Behns venner, kolleger og andre. Håkonsund mener det er fint at alle som ikke fikk anledning til å si noe i kirka kan gjøre det nå.

- Det er et minnesamvær der de som ikke hadde mulighet til å si noe i kirka får det. Det passer fint at de som kjente ham profesjonelt eller var gode venner også får muligheten til å møtes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media