Anmelder om Ray Liotta:

- En endeløs god innsats

Minnes «Goodfellas»-stjerna i varme ordelag.

GIKK BORT: Skuespilleren døde på den Dominkanske rebublikk. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News /NTB
GIKK BORT: Skuespilleren døde på den Dominkanske rebublikk. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News /NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at Ray Liotta, som fikk sitt store gjennombrudd i krimklassikeren «Goodfellas», gikk bort, 67 år gammel.

Ifølge nettstedet døde Liotta på Den dominikanske republikk, hvor han var for å spille inn filmen «Dangerous waters». Skuespilleren døde mens han sov, 67 år gammel.

Ifølge TMZ er det ingen mistanke om noe kriminelt.

- Spilt i store filmer

Asbjørn Slettemark, anmelder og krim-entusiast, sier til Dagbladet at han alltid vil huske Liotta som en av mafiabrødrene i den prisbelønnede filmen «Goodfellas», regissert av Martin Scorsese.

- Han vil stå igjen som en av de skuespillerne som har spilt i en av de store filmene. Det er noe de aller færreste skuespillerne kan si for seg selv, sier Slettemark til Dagbladet.

STOR SKUESPILLER: Asbjørn Slettemark vil huske Ray Liotta som en av de store mafia-skuespillerne. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
STOR SKUESPILLER: Asbjørn Slettemark vil huske Ray Liotta som en av de store mafia-skuespillerne. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Slettemark begynte som musikkanmelder, men har siden 2010 drevet bloggen OP-5, i samarbeid med Aslak Nore, der de skriver om krim i populærkulturen. Bloggen har lenge også hatt en spalte i Aftenposten.

- Liotta har uten sidestykke vist seg som både en knallhard og voldelig karakter, men også som følsom og omtenksom. Det er den perfekte rolleinnsatsen, sier han.

Slettemark minnes da Liotta gjenopptok sin skuespillerkarriere i filmen Narc fra 2002, etter å ha vært borte i en lengre periode.

- Han nådde aldri opp til det nivået han var på i «Goodfellas». Han var en av de typiske skuespillerne som hadde sin kunstneriske topp ganske tidlig i sin karriere. Men han gjorde en endeløs god innsats i mange filmer, sier han.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

- Sønderknust

Lorraine Bracco, som spilte sammen med Liotta i filmen «Goodfellas», skriver på Twitter at hun er sønderknust over de forferdelige nyhetene.

- Jeg kan være hvor som helst i verden og folk kommer opp og forteller meg at favorittfilmen deres er «Goodfellas». Så spør de alltid hva som var det beste med å lage den filmen. Svaret mitt har alltid vært det samme … Ray Liotta, skriver Bracco.

Også skuespiller Seth Rogen, som har spilt med Liotta i filmen «Observe and Report» i 2009, sørger over skuespillerens bortgang.

- Jeg kan ikke tro at Ray Liotta har gått bort. Han var en så nydelig, talentfull og morsom person. Å jobbe med ham var en av de store gledene i karrieren min, og vi lagde noen av mine favorittscener jeg noen gang har vært med i. En sann legende med en enorm dyktighet og ydmykhet, skriver Rogen på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer