Prins Joachim om faren:

- En fantastisk støtte under skilsmissen

Den danske prinsen forteller om savnet etter faren i et nytt intervju.

MISTET FAREN: Prins Joachim (i midten) fyller 50 år neste uke, og i den anledning har han stilt opp i et stort intervju med det danske ukebladet Alt for Damerne. Der snakker han blant annet om forholdet han hadde til sin nå avdøde far, prins Henrik (t.h). Her med sønnene Nikolai og Felix, samt foreldrene dronning Margrethe og prins Henrik i 2007. Foto: NTB Scanpix
MISTET FAREN: Prins Joachim (i midten) fyller 50 år neste uke, og i den anledning har han stilt opp i et stort intervju med det danske ukebladet Alt for Damerne. Der snakker han blant annet om forholdet han hadde til sin nå avdøde far, prins Henrik (t.h). Her med sønnene Nikolai og Felix, samt foreldrene dronning Margrethe og prins Henrik i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag 7. juni fyller prins Joachim av Danmark 50 år. Dronning Margrethes (79) yngste sønn har opp gjennom åra stått bak en rekke kontroverser, og han er blant annet blitt kritisert når det kommer til både pengebruk og valg av antrekk. I sine yngre dager ble han også raskt omtalt som en «partyprins» av tabloidpressen.

I 2004 sendte prinsen og hans daværende kone, grevinne Alexandra (54), sjokkbølger gjennom Danmark, da de annonserte at de skulle skilles etter ni år som mann og kone.

Det tidligere ekteparet har sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen. Fire år etter skilsmissen, i 2008, giftet prinsen seg på ny, med prinsesse Marie (43) - som han har fått barna Henrik (10) og Athena (7) med.

I et større intervju gjort med det danske ukebladet Alt for Damerne i forbindelse med 50-årsdagen, oppsummerer prins Joachim sitt liv som kongelig. Der forteller han blant annet om sitt forhold til faren prins Henrik, som gikk bort 13. februar i fjor. Han ble 83 år gammel.

Prinsen forteller i intervjuet at faren var en enorm støtte da han gikk gjennom skilsmissen med grevinne Alexandra (54) for 15 år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer