Jennifer Lawrence:

- En forferdelig ydmykelse

Sju år etter den famøse Oscar-tabben letter Hollywood-stjerna Jennifer Lawrence på sløret om hva hun følte.

HER FALLER HUN TIL ALLES FORFERDELSE: Hollywood-stjerna Jennifer Lawrence vant storkategorien «Beste kvinnelige hovedrolle» under Oscar-utdelingen i 2013. Men da hun skulle hente prisen, snublet hun imidlertid i trappa. Video: Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste minnes nok øyeblikket da Hollywood-stjerna Jennifer Lawrence (30) skulle opp på scenen under Oscar-utdelingen for å motta en pris i 2013.

Idet hun skulle opp trappa, iført en kjole fra Dior, klarte hun å snuble foran et stjernespekket publikum og millioner av tv-seere verden over.

  • Se videoen øverst i saken!
SNUBLET: Her ser man Jennifer Lawrence ta seg imot da hun snublet i trappa under Oscar-utdelingen i 2013. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB
SNUBLET: Her ser man Jennifer Lawrence ta seg imot da hun snublet i trappa under Oscar-utdelingen i 2013. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Vis mer

Hollywood-stjernen kom seg imidlertid raskt opp på beina, og fikk stående applaus da hun endelig kom seg opp til scenen.

- Dere står bare fordi jeg falt og for at dere får vondt av meg. Det var pinlig, uttalte Lawrence fra scenen etter fallet.

PINLIG: Da Hollywood-stjerna omsider kom seg opp på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige hovedrolle, innrømmet hun at fallet var pinlig. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB
PINLIG: Da Hollywood-stjerna omsider kom seg opp på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige hovedrolle, innrømmet hun at fallet var pinlig. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Vis mer

Fikk blackout

Nå, nesten åtte år seinere, minnes Lawrence følelsene hun kjente på da hun snublet. Det gjør hun i Dear Media-podkasten «Absolutely Not» med Heather McMahan, ifølge australske News.

I podkasten innrømmer skuespilleren at det var en forferdelig opplevelse, og noe som har vært et følsomt tema for henne i mange år.

- Jeg var veldig nervøs, og jeg hadde på ingen måte forestilt meg at jeg ville vinne en Oscar-pris. Så hører jeg plutselig navnet mitt bli ropt opp fra scenen, og jeg ble spent og fikk nærmest sjokk. Det var som en slags blackout, forklarer skuespilleren, før hun legger til:

- Og så snublet jeg i trappa. Alt forsvant fra tankene mine og hjernen min ble helt blank. Jeg vet ikke om jeg noensinne får sjansen til å holde en slik tale igjen. Det føltes ikke bra for meg å ikke ha en tale.

SEX OG FISING: Kim Kardashian gjestet Jimmy Kimmels talkshow, men skuespiller Jennifer Lawrence stilte spørsmålene, - og det var ikke helt normale spørsmål. Video: CNN Vis mer

Ba om unnskyldning

I dag er imidlertid Lawrence betraktelig mer avslappet når hun tenker tilbake på flausen, men hun innrømmer likevel at det den gang var veldig følsomt.

- Tre dager etter hørte jeg Anderson Cooper fortelle i CNN at fallet mitt helt klart var fake. Og det var så ødeleggende fordi for meg var det en forferdelig ydmykelse.

Lawrence forklarer videre at hun ved en seinere anledning møtte Cooper på en julefest, og at hun der valgte å konfrontere ham. Ifølge skuespilleren fikk hun en unnskyldning fra CNN-journalisten.

PRØVER SEG: Det ble småpinlig på direkten da Jack Nicholson kom bort til Jennifer Lawrence for å prøve seg på den noe yngre skuespiller-kollegaen som nettopp hadde vunnet Oscar i 2013. Se øyeblikket her. Video: ABC / KameraOne Vis mer

Det er imidlertid ikke første gang at skuespilleren skaper overskrifter i anledning Oscar-utdelingen. For to år siden viste Lawrence tydelig at hun var en dame av få divanykker, der hun på den røde løperen, ved siden av den obligatoriske poseringsseansen, både skar grimaser og danset.

Og gjøglingen stoppet på ingen måte der.

I FESTSTEMNING: Jennifer Lawrence stjal oppmerksomheten på den røde løperen til Oscar-utdelingen i 2018. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB
I FESTSTEMNING: Jennifer Lawrence stjal oppmerksomheten på den røde løperen til Oscar-utdelingen i 2018. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB Vis mer

Klatret over stolene

På plass i salen, like før utdelingen ble sparket i gang, fattet fotografene igjen interesse for den i overkant smørblide skuespilleren.

Ifølge Buzzfeed sørget Lawrence for nok et komisk øyeblikk da hun ikke klarte å finne setet sitt - etter å ha snakket litt for lenge med Hollywood-stjerna Meryl Streep (71) - og plutselig fikk dårlig tid.

«Hunger Games»-stjerna fant riktignok en noe utradisjonell løsning på problemet, og klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Enkelte holdt trolig pusten da Lawrence gjennomførte den klønete manøveren.

FIKK DÅRLIG TID: Hollywood-stjerna klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB
FIKK DÅRLIG TID: Hollywood-stjerna klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB Vis mer

Det skal også nevnes at året etter fallet i trappa, klarte skuespilleren å snuble i sine egne bein på den røde løperen. Denne gangen også i anledning Oscar-utdelingen.

Den gang gjorde Oscar-vertinne Ellen DeGeneres (62) et tydelig poeng ut av Lawrences snublehistorikk.

- Jennifer falt i fjor! Men ingen trenger å vite at du også falt i kveld. Hvis du vinner i kveld, burde vi komme ned med prisen til deg i salen, spøkte hun til stor latter fra salen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer