Leif GW Persson:

En gåte: - Litt uhyggelig

Det er ikke tilfeldig at krimkongen oppfører seg som han gjør.

UHYGGELIG?: Krimkongen Leif GW Persson har utvilsomt et hardt ytre. Men er han egentlig som en snill pusekatt på innsiden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UHYGGELIG?: Krimkongen Leif GW Persson har utvilsomt et hardt ytre. Men er han egentlig som en snill pusekatt på innsiden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Sveriges ubestridte krimkonge, Leif GW Persson (77), har i flere år vært å se i en rekke programmer - både i dokumentarer og på morgen-TV.

Kriminologiprofessoren, som jobbet ved Rikspolisstyrelsen i Sverige i 30 år, har solgt millioner av bøker - som er oversatt til mer enn 30 språk - i hjemlandet Sverige, men nyter også stor suksess her til lands, med flere bøker som har toppet bestselgerlistene.

Nå for tida er han å se på svensk TV4, hvor han ukentlig analyserer og snakker om de seineste krimhendelsene.

Det er nok mange som tenker at han ikke akkurat kan knagge suksessen på personligheten. Persson kan nemlig framstå usedvanlig mystisk og skummel, noe flere har satt spørsmålstegn ved.

SUSPENDERT: Sam Helena ble suspendert fra jobben sin som politibetjent ved Scotland Yard da ledelsen oppdaget at hun delte dristig innhold på sosiale medier og Onlyfans. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Nå oppklarer han imidlertid mysteriet om hvorfor han er sånn.

Det gjør han i et intervju med Malou von Siver i TV4-programmet «Malou möter», gjengitt av Svensk Damtidning, hvor det blant annet kommer fram at det ikke er en ren tilfeldighet at Persson oppfører seg som han gjør.

- Jeg tror at jeg er en snill og hyggelig figur, bak mitt uhyggelige ytre. Det gjør jeg mest for å spare tid, sier han, og fortsetter:

- Om man virker litt uhyggelig så sparer man tid. Ellers skal jo folk stoppe deg og snakke i en evighet.

DRAPSGÅTE: Politiet låste seg raskt til et bevis de mente var avgjørende for å løse drapet på Birgitte Tengs i 1995. Det viste seg å være en stor feil. 17. oktober 2022 ble Johny Vassbakk tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Video: NTB, Dagbladets arkiv, Politiet. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Videre kan programleder Siver avsløre at kriminologen slettes ikke var streng eller uhyggelig da de jobbet sammen i den svenske avisa Aftonbladet på 80-tallet.

- Til tross for at du var en erfaren og tøff fyr, så var du grei mot de som var yngre - som jeg var, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer