Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- En Hollywood-slave

En talsmann for overgrepsdømte Bill Cosby kaller komiker Eddie Murphy en Hollywood-slave og hudfletter ham etter at Murphy gjorde narr av Cosby på et TV-show.

SLÅR TILBAKE: Talspersonen til den overgrepsdømte komikeren Bill Cosby slår tilbake mot komiker Eddie Murphy (bildet) etter at sistnevnte spøkte med ham. Foto: John Salangsang/BFA/REX/Shutterstock
SLÅR TILBAKE: Talspersonen til den overgrepsdømte komikeren Bill Cosby slår tilbake mot komiker Eddie Murphy (bildet) etter at sistnevnte spøkte med ham. Foto: John Salangsang/BFA/REX/Shutterstock Vis mer

I sin åpningsmonolog på TV-showet Saturday Night Live sammenlignet Murphy seg selv med Cosby, som tirsdag 10. desember tapte ankesaken der han forsøkte å få omgjort dommen på ti års fengsel for seksuelle overgrep i 2004.

LETTET: Lili Bernard, Therese Serignese og Victoria Valentino var tydelig lettet over dommen, som fant Bill Cosby skyldig i å begå grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand. Hendelsen fant sted i 2004. Video: CNN Vis mer

– Hadde du sagt til meg for 30 år siden at det var jeg som kom til å være denne kjedelige, hjemmesittende faren, og Bill Cosby kom til å sitte i fengsel, sa Murphy mens latteren brøt ut i salen, og han fortsatte:

– Da ville til og med jeg tatt det veddemålet.

– Hvem er «Amerikas pappa» nå? la han til, mens han parodierte Cosbys ikoniske rollefigur doktor Cliff Huxtable i TV-serien «The Cosby Show». Familiefaren i serien ble i USA referert til som «America's Dad».

PARODI: Skuespiller Alec Baldwin har fått kritikk for de ulike parodiene på president Donald Trump. Video: NTB Scanpix. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/trump-tordner-mot-saturday-night-live-vil-ha-satireshowet-vurdert-av-domstol/70574855 Vis mer

Søndag la Cosbys talsmann Andrew Wyatt ut en kritisk kunngjøring på Instagram , rettet mot Murphy.

Han hevder at det er takket være at Cosby brøt barrierer i underholdningsindustrien, at Murphy og andre komikere som Dave Chappelle og Kevin Hart, fikk en mulighet.

Wyatt skriver at Murphys vitser er nedsettende og foraktelige.

– En ville tro at herr Murphy hadde fått frihet til å forlate plantasjen, slik at han kunne ta sine egne avgjørelser, men han bestemte seg for å selge seg igjen og bli en Hollywood-slave, skriver Wyatt videre.

CNN har forsøkt å få en kommentar fra Murphy, uten hell.