USA-valget:

- En intellektuell, erfaren kvinne var akkurat i debatt med et stort oransje Twitter-egg

Slik oppsummerer kjendisene kveldens debatt. 

UT MOT TRUMP: «Harry Potter»-forfatter J. K. Rowling var en av flere kjente personer som i natt angrep Trump på Twitter. Foto: NTB scanpix 
UT MOT TRUMP: «Harry Potter»-forfatter J. K. Rowling var en av flere kjente personer som i natt angrep Trump på Twitter. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Natt til torsdag gikk den tredje offisielle presidentkandidatdebatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton av stabelen.

Begge kandidatene var i fyr og flamme, og kalte blant annet hverandre for «nikkedukker». Dessuten ble Clinton kalt en «ekkel kvinne» av Trump. Valgdatoen i USA, 8. november, er bare tre uker unna. Nå mener ekspertene at Trump ligger tynt an, etter at Clinton tilsynelatende vant nattens debatt.

«NASTY WOMAN»: Helt ute av det blå kommer det en ganske frekk kommentar fra Donald Trump til Hillary Clinton. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Det er imidlertid ikke bare politikere og eksperter på feltet som i natt valgte å kommentere debatten. På Twitter har flere gått hardt ut mot begge kandidater, og blant dem finner vi Hollywoods mektigste skuespillere og kulturpersonligheter.

Dette mener stjernene om nattens debatt.

Drar vitser

En som tidligere har uttalt seg mye om den republikanske kandidaten er «Harry Potter»-forfatteren J. K. Rowling. På tross av at hun ikke kan stemme i USA grunnet sitt britiske statsborgerskap, har hun hele tida talt klart på vegne av sine engelskspråklige fans i USA.

I natt var det intet unntak. Stjerna oppsummerer debatten slik:

- Vel, ser man det. En høyst intelligent, erfaren kvinne var akkurat i debatt med et stort oransje Twitter-egg. Ditt trekk, Amerika, skriver stjerna på Twitter.

Meldingen ar favorittmarkert nesten 60 000 ganger. Den amerikanske skuespilleren og komikeren Chelsea Handler sparte heller ikke på kruttet i natt hva det gjaldt observasjoner om Trump. Hun kom med nattens kanskje drøyeste vits.

- Den eneste personen som har mer respekt for kvinner enn Donald Trump er Bill Cosby, skriver stjerna.

Den amerikanske sangerinnen Bette Midler hadde også en klar beskjed til sine følgere.

- Det er skummelt at han fortsetter å dedusere at han ikke vil akseptere valgresultatene. Hvordan våger han? Al Gore gjorde det! Og synd for deg, skriver hun.

Kjendisfront mot kandidaten

Forrige helg som var har flere kjendiser gått hardt ut mot Donald Trump. Hollywood-stjerna Robert De Niro var ikke sjenert da han beskrev presidentkandidaten med utallige nedsettende ord.

De Niro, som egentlig skulle snakke nøkternt om politikk for å trekke folk til valgurnene, fortalte også at han gjerne ville slå Trump i ansiktet.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Arnold Schwarzenegger gikk også ut mot republikaneren. Han har stemt republikansk helt siden han flytta til USA, men fortalte at det nå var over.

- Selv om jeg er stolt av å kalle meg selv republikaner, er det én merkelapp jeg synes er viktigere - det å være amerikaner, forklarte han.

Andre kjendiser som har gått ut mot Trump har blant annet vært Jennifer Lawrence, som har to ord hun gjerne vil si til presidentkandidaten, og Miley Cyrus, som rømmer landet om han vinner.

SAMARBEID: Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer