Iben Akerlie:

- En kald person

Skuespilleren har visstnok mye til felles med karakteren sin.

PÅ SKJERMEN: Iben Akerlie er for tida aktuell i både «Kompani Lauritzen» og «Innebandykrigerne». Foto: Oda Hveem
PÅ SKJERMEN: Iben Akerlie er for tida aktuell i både «Kompani Lauritzen» og «Innebandykrigerne». Foto: Oda Hveem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Skuespiller og forfatter Iben Akerlie (35) har gjort seg bemerket i årets sesong av «Kompani Lauritzen».

I serien har 35-åringen vært gjennom flere tøffe konkurranser og mange av deltakerne har rukket å nå bunn.

Det er derfor kanskje ikke så overraskende at Akerlie koste seg hakket mer i rollen som «Frida Bråthen», den nyansatte daglige lederen til innebandylaget Sveiva Wild Boys, i den nye TV 2 Play-serien «Innebandykrigerne».

Overfor TV 2 kan Akerlie fortelle at hun har mye til felles med karakteren.

Tok personlighetstest

35-åringen ser visstnok flere likhetstrekk mellom «Frida» og seg selv.

- Jeg kjenner meg igjen i mange av sidene til «Frida». Jeg tok en personlighetstest, og da liknet jeg plutselig på henne, forteller Akerlie til TV 2 og spekulerer i om hun kjenner seg mer igjen i den fiktive karakteren enn hvordan hun framstår i «Kompani Lauritzen».

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

Basert på personlighetstesten er Akerlie en kald person. Hun forteller at hun scorer lavt på å være varm og at det er noe hun har prøvd å ta til seg.

- Det jeg også har til felles med Frida, er at jeg scorer lavt på selvbevissthet. Jeg bryr meg ikke så mye om hva folk tror og tenker. Men Frida var i hvert fall en karakter det var utrolig morsomt å spille, nettopp fordi hun er så likegyldig om hva folk synes og tenker.

Kalt inn til samtale

Akerlie har tidligere åpnet opp om at hun til tider følte seg invadert av TV-kameraene under innspillingen av «Kompani Lauritzen». Underveis ble skuespilleren kalt inn til en prat med produksjonen.

Under samtalen drøftet de hvordan de kunne løse situasjonen på en måte som begge parter kunne leve med.

«Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

- Vi ble enige om at jeg skulle gi mer for kamera i synk-settinger og faktiske øvelser. Til gjengjeld fikk jeg mer fri fra kameraene på morgenene og når vi hadde mer «fri». At de ikke nødvendigvis gikk til meg i en ordinær marsj, sa hun til Dagbladet da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer