Andreas «Tix» Haukeland:

- En kjempefin gjeng

Artisten tilbrakte russetida med prinsesse Ingrid Alexandra og vennene.

RUSSE-DUO: Andreas Haukeland sto bak russelåta til prinsessen og vennene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør, Håkon Mosvold Larsen / NTB
RUSSE-DUO: Andreas Haukeland sto bak russelåta til prinsessen og vennene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør, Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke feiret hele landet nasjonaldagen, mens for russen betydde 17. mai slutten på russetida. Kanskje noe etterlengtet, da feiringen for mange startet allerede en måned tidligere.

En av dem som fikk være med på den storslåtte feiringen sammen med russen, er artist og låtskriver Andreas Haukeland (30) - kanskje bedre kjent som Tix.

Haukeland ble først kjent da han slo seg opp med russelåtene sine, noe han de seineste åra har beveget seg mer vekk fra.

Det er den populære artisten Tix som har laget russelåta til russebussen Studio 23, som prinsesse Ingrid Alexandra er en del av. Låt: Tix / Universal Music Vis mer

Denne våren ble det derimot kjent at det var nettopp Tix som sto bak låten til russebussen Studio23, hvor ingen ringere enn prinsesse Ingrid Alexandra (19) var en av medlemmene.

Gjennom mai har artisten flittig delt oppdateringer fra «rulling», og fra utsida kan det nesten ha sett ut som at han var litt russ selv også.

- I mai måned er jeg på hjemmebane. Det har vært veldig kult. I år har jeg fått oppleve russetida fra innsida igjen, sier han til Dagbladet.

- Jeg er veldig opptatt av at det er russen sin feiring, men jeg er veldig heldig og privilegert som får lov til å ta en liten del av den. Også er jeg veldig, veldig heldig som får ha en nærhet til kulturen jeg lager musikk for, fordi hvis ikke så hadde det ikke gitt så mye mening å lage sånn musikk lenger.

«Fallen Angel»-sangeren understreker likevel at det ikke bare er fest og fanteri, men også hardt arbeid å tilbringe mai måned med tenåringene.

Prinsesse Ingrid Alexandra er godt i gang med russetiden. Kronprinsparet kjenner de gleder seg ekstra til 17. mai i år. Video: Nora Skavland. Vis mer

- Det er ikke bare-bare å holde tritt med russen. Nå er jeg jo 22, så nå er det litt tyngre, fleiper Haukeland, som fylte 30 år i april.

I tillegg til å ha rullet med flere ulike busser, har Tix fått noen kvelder med jentene på «prinsesse-bussen».

- Det har vært veldig hyggelig. Det er en kjempefin gjeng som har latt meg få være med og få et helt eget innpass i russetida, så det har vært veldig fint.

Prinsessen selv har han også festet med.

- Ja, og det er alltid like hyggelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer