Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- En kongelig av den gamle skolen

Prinsesse Ragnhild trivdes ikke i rampelyset, og nøt et rolig liv i Brasil, husker hoffekspert Kjell Arne Totland.

I SORG: Tidligere hoffreporter i Se & Hør, Kjell Arne Totland, har bare positive ting å si om prinsesse Ragnhild. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Tidligere hoffreporter i Se & Hør, Kjell Arne Totland, har bare positive ting å si om prinsesse Ragnhild. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kong Harald reagerte med stor sorg på budskapet om at prinsesse Ragnhild gikk bort søndag, etter lang tids sykeleie.

- Det er en svært trist melding vi har mottatt fra Rio i dag. Jeg har visst en stund at kongens eldste søster var ved dårlig helse, sier mangeårig hoffreporter Kjell Arne Totland, som i en årrekke dekket kongehuset tett for Se & Hør.

Uteble fra feiring - Jeg vet at kongefamilien har vært løpende orientert om prinsesse Ragnhilds helse de siste månedene. Hun kunne ikke komme til Norge til den offisielle feiringen av kongeparets 75-årsdag i mai - og uteble også fra den private feiringen på Bygdøy kongsgård, sier Totland til Dagbladet.

- Ektemannen Erling Lorentzen har ved et par ganger vært alene i Norge det siste halvåret, men har alltid hastet tilbake til sin hustru i Brasil, forteller Totlant.

Tilbaketrukket Han husker prinsesse Ragnhild som en kvinne som aldri søkte rampelyset og oppmerksomheten.

- Prinsesse Ragnhild var en kongelig av den gamle skole, og trivdes ikke i rampelyset. Her hadde hun nok mye til felles med sin farmor, dronning Maud. Jeg tror derfor hun var glad for at hun i alle år kunne leve et stille og relativt rolig liv i Rio, sier Totland.

- Ragnhild har også i alle år hatt et godt og nært forhold til sin bror og hans familie - og Harald og Sonja feiret henne med en stor og privat middag på Slottet i Oslo da hun fylte 80 år, sier Kjell Arne Totland til Dagbladet.

HAR GÅTT BORT: Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen. Foto: Stella Pictures
HAR GÅTT BORT: Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media