«Krigsseileren»:

- En liten skamfølelse

Flere celebre gjester var til stede for førpremiere på «Krigsseileren».

PREMIERE: Pål Sverre Hagen og Kristoffer Joner spiller to av hovedrollene i den nye krigsfilmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PREMIERE: Pål Sverre Hagen og Kristoffer Joner spiller to av hovedrollene i den nye krigsfilmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKERSHUS FESTNING (Dagbladet): Fredag kveld var det duket for førpremiere på filmen «Krigsseileren» på Akershus festning i Oslo.

Filmen forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig, og er regissert av Gunnar Vikene (56).

Til festningen hadde flere stjerner, i likhet med hovedrolleinnehaverne Kristoffer Joner (49) og Pål Sverre Hagen (41), tatt turen.

Ine Marie Wilmann (37) måtte møte opp digitalt gjennom mobiltelefonen.

- Litt vemodig

Pål Sverre Hagen forteller at han er stolt over å kunne fortelle historien til krigsseilerne.

- Det er en stor kveld for oss. Jeg føler at denne kvelden handler ikke mest om oss som har laget filmen, men den handler om de som denne filmen handler om, sier han og legger til:

- Jeg tror det er helt nødvending å fortelle disse historiene. Det er så underfortalt. Jeg tror ikke mange mennesker vet om historien til krigsseilerne.

Kristoffer Joner er enig med Hagen om at flere burde vite om hva krigsseilerne gjorde under krigen.

- Jeg lærte jo mer og mer om dette temaet gjennom innspillingen. Vi lærte ingenting om det på skolen, og unge folk jeg har snakket med i dag vet også lite om det. Det er en liten skamfølelse som kommer fram når vi snakker om det, forteller Joner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.