Kronprinsfamilien:

- En litt annerledes førjulstid

Den norske kronprinsfamilien deler julehilsen med det norske folket.

JULEHILSEN: Kronprinsfamilien takker for omtanken i årets julehilsen. Foto: Det kongelig hoff
JULEHILSEN: Kronprinsfamilien takker for omtanken i årets julehilsen. Foto: Det kongelig hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at kong Harald (85) var innlagt på Rikshospitalet, etter å ha fått påvist en infeksjon som måtte behandles med intravenøs antibiotika.

Kongen er nå på bedringens vei, men det er ennå ikke avklart om kongen vil kunne holde den årlige nyttårstalen.

- Det besluttes ikke før nærmere nyttårsaften hvem som i år avholder nyttårstalen, sa Guri Varpe, kommunikasjonssjef på Slottet, overfor NRK.

Lille juleaften takker kronprinsfamilien for omtanken fra det norske folk i forbindelse med kongens helsetilstand, og ønsker samtidig god jul til hele nasjonen.

KOMMER HJEM: Dronning Sonja besøkte Ahus tirsdag 20. desember og uttalte seg om kongens helsetilstand. Video: Thea Hope / Dagbladet TV Vis mer

- Litt annerledes

Det gjør de under et Instagram-bilde publisert på kongehusets offisielle konto.

«Kronprinsfamilien vil gjerne ønske alle en riktig god jul», står det innledningsvis under bildet.

Bildet viser kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49), sammen med deres barn prinsesse Ingrid Alexandra (18) og prins Sverre-Magnus (17).

I innlegget legger familien vekt på at førjulstida ikke ble helt som den var tenkt i forbindelse med kong Haralds sykdomsperiode.

«Det ble en litt annerledes førjulstid i år og Kronprinsfamilien takker for all omtanke som er kommet mens Kongen har vært på sykehus, og er veldig glade for at han nå er hjemme», står det videre.

Julefeiring

Onsdag ble kongen utskrevet fra Rikshospitalet, og kongefamilien kan nå forberede seg på en fin jul sammen. I år skal de feire jula sammen på Kongsseteren med variert julemat.

IMPONERT: Da dronning Sonja var på besøk på barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, ble det sang før juleverksted. Og da dronningen ba om at også de fremmøtte journalistene kunne bli med på sang, var undertegnede ikke vond å be. Video: Thea Hope Vis mer

- Hans majestet kongen og hennes majestet dronningen feirer jul på Kongsseteren i Holmenkollen. Kronprinsfamilien vil også tilbringe julaften og deler av juledagene på Kongsseteren, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe hos Det kongelige hoff.

Kongefamilien vil også være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer