KRISTEN: «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrund (28) fra Tuddal får oppmerksomhet for sine meninger om kristendom og kjønnsroller. Foto: TV 2
KRISTEN: «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrund (28) fra Tuddal får oppmerksomhet for sine meninger om kristendom og kjønnsroller. Foto: TV 2Vis mer

- En mann kan stemme på vegne av sin kvinne

«Farmen»-Andreas sjokkerer igjen.

(Dagbladet): Allerede i første episode av realityserien «Farmen» på TV2 fikk deltaker Andreas Nørstrud (28) oppmerksomhet for sine konservative syn på kristendom og kjønnsroller.

Blant annet har han ytret meninger om at han ikke synes noe om at kvinner og menn deler rom på gården.

- Hva er poenget med det? I kveldens episode gir han også uttrykk for at han synes at mennene på gården burde ha hovedansvaret for det tunge arbeidet, og diskuterer sitt syn på arbeidsfordelingen med «Farmen»-deltaker Knut Eriksen Eide (26). 

- Å dra det tømmeret for eksempel, å sette fire damer til det i stedet for fire karer, hva er poenget med det? Det er bare tøys, sier Andreas Nørstrud.

Knut Eriksen Eide fra Bergen er ikke helt enig.

- Jeg synes vi skal ta til oss det kvinnesynet som vi har opparbeidet. Det med å ta del i arbeidslivet og med stemmerett og alt det der. For oss er det jo selvsagt at kvinner skal ha stemmerett. Du ser jo hvordan historien har forandret seg og hvordan virkeligheten har forandret seg, sier Eide.

- Stemme på vegne av sin kvinne Nørstrud gir også uttrykk for sitt syn på syn på stemmerett.

- Spørsmålet er jo bare at hvis det var sånn at kun menn hadde stemmerett, så kan du jo si at en mann på sett og vis kan stemme på vegne av sin kvinne. At han er den som avgir stemmen på vegne av sin familie eller sin kone, sier Nørstrud.

Han sier også at han ikke har så mye tro på det demokratiske samfunnet.

- Det å stemme det er jo å bygge på det demokratiske samfunnet, og det er ikke en modell som jeg har så stor tro på. Jeg synes det har fått ufortjent mye ros. Det hart blitt mer som en religion. Mer åpenhet sies det, som om at det skal bekjempe ondskapen i verden. Men det har jo ingen rasjonell forklaring, sier Nørstrud.

Pedagogen fra Bergen klarer likevel å se bort fra Nørstruds meninger.

- Jeg er jo veldig imot en del av meningene hans, men jeg tar meg tid til å lytte. Andreas er faktisk en veldig trivelig kar hvis du legger vekk en del av de absurde meningene hans, sier Eide.
Eventyrlige seertall «Farmen» hadde søndag kveld hele 932 000 seere og en andel på 50,2 prosent.

DELER IKKE SYNET: Knut Eriksen Eide deler ikke Andreas Nørstruds syn på arbeidsfordelingen mellom kvinnene og mennene på gården. Foto: TV2
DELER IKKE SYNET: Knut Eriksen Eide deler ikke Andreas Nørstruds syn på arbeidsfordelingen mellom kvinnene og mennene på gården. Foto: TV2 Vis mer

Det er den sterkeste «første uken» for «Farmen» noensinne.

«Farmen» danket med det ut NRK-programmet «Nytt på Nytt», som lenge har ligget på toppen av de mest sette tv-programmene.

Snittet for programmets tre første sendinger er på 840 000 seere.

- Dette er den sterkeste åpningsuka på «Farmen» noen gang. «Farmen» ga oss forrige uke årets beste mandag, høstens beste onsdag og årets beste søndag, sier TV2s kanaldirektør Nils Ketil Andresen i en pressemelding. 

GODE SEERTALL: «Farmen» har hatt en eventyrlig start den første uka. Søndag hadde programmet 932 000 seere. Foto: TV2
GODE SEERTALL: «Farmen» har hatt en eventyrlig start den første uka. Søndag hadde programmet 932 000 seere. Foto: TV2 Vis mer