Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Playboy-modell Katie May:

En time hos kiropraktor ble «Snapchat-dronninga»s død

Nå er dødsårsaken offentliggjort. 

KJENT I SOSIALE MEDIER: Katie May var kjent for sin hyppige deling av bilder på Instagram og snapchat. Foto: 
KJENT I SOSIALE MEDIER: Katie May var kjent for sin hyppige deling av bilder på Instagram og snapchat. Foto:  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i februar at Playboy-modellen Katie May gikk bort, 34 år gammel.

TMZ skrev den gang at den populære Snapchat-brukeren hadde hatt en stygg ulykke under en fotoshoot, der hun falt og skadet nakken sin.

Nye opplysninger forteller at modellen derfor tok seg en tur til en kiropraktor i Los Angeles.

Det gjorde hun fordi hun trodde at hun hadde klemt en nerve i nakken. Nå kan det imidlertid virke som om hun burde ha unngått kiropraktikken.

I dødsattesten TMZ har fått tilgang på står det nemlig at behandlingen førte til modellens død fordi en av halsarteriene hennes ble skadet.

- Skaden ble påført av en nakkemanipulasjon gjort av en kiropraktor, skriver nettstedet.

- En ulykke

En talsmann for rettsmedisineren i Los Angeles bekrefter dødsårsaken overfor nettstedet People.

- Kiropraktoren manipulerte Mays nakke, som førte til at en arterie på venstre side sprakk. Dette førte til en blokkering til hennes hjerne som deretter forårsaket hjerneslaget hennes. Dødsårsaken har blitt konkludert med å være en ulykke, forteller rettsmedisineren til nettstedet.

Modellen ble liggende flere dager i respirator på sykehuset, før hun til slutt døde med venner og familie rundt seg.

TMZ skriver at Katies familie er informert om rettsmedisinerens funn, men at de ikke ønsker å uttale seg om hvorvidt de vil gå til rettslige skritt mot kiropraktoren.

- Går mye på uklar årsakssammenheng

Kiropraktor og informasjonsansvarlig i Norsk kiropraktorforening, Joachim Tansemb Andersen, sier at dette er en problemstillig som er viktig å ta opp.

Dette for å få belyst saken fra flere sider.

- Når det gjelder personer som har fått skade på halskar, kan dette ha ulike årsaker. Generelt sett er det svært få pasienter dette gjelder. Det finnes en risiko for skade på halskarene etter kiropraktorbehandling, men forskning viser at risikoen er like stor etter et besøk hos legen. Det tyder på at det i mange tilfeller er andre ting enn selve manipulasjonen som forårsaker skaden.

- Det har også skjedd i Norge, men det skjer ikke hyppigere hos kiropraktorer, sier Tansemb Andersen til Seoghør.no, hvor saken først ble publisert.

Han forteller at som kiropraktor er det viktig å gå gjennom hva som har skjedd med pasienten før man begynner å behandle skaden.

- Det beste vi kan gjøre, er å gjøre en grundig forundersøkelse med pasienten før vi behandler. Der ser vi hva som har skjedd og hvor mye smerter pasienten har. Ved hjelp av dette kan vi vurdere om det er noe langt mer alvorlig enn en såkalt «kink i nakken».

For skaden kan ofte komme av andre ting enn selve nakkemanipulasjonen. Det kan være fall, men en vanlig nakkevridning kan også skape problemer for utsatte mennesker.

- Det har blitt gjort studier der man har sett på hva som skjer under vridning og manipulasjon. Det som er interessant er at det viser seg at bare det å snu på hodet innebærer en større belastning for halsarteriene enn manipulasjon, uttaler Tansemb Andersen.

Etterlot seg en datter

Amerikanske Katie May etterlot seg sin syv år gamle datter Mia, og etter sin død ble det stiftet et fond som skal hjelpe syvåringen økonomisk.

Katie har tidligere jobbet som modell for Playboy og har blitt avbildet flere ganger i Sports Illustrated.

Hun hadde også omkring to millioner følgere på Instagram, og ble omtalt som «Dronningen av Snapchat» på grunn av hennes hyppige oppdateringer.

Det siste bildet Katie la ut på Instagram, delte hun samme dagen hun ble innlagt på sykehus.

- Håper alle har en flott mandag! Det er mye vind her i dag, skrev hun til bildet.

Instagram-kontoen hennes er nå fjernet.

Etter at hun pådro seg nakkeskaden, valgte Katie May også å dele en Twitter-melding om uhellet.

- Klemt en nerve i nakken på en fotoshoot og fikk det behandlet i dag tidlig. Det gjør virkelig vondt, skrev hun på sin egen Twitter-konto 29. januar.

Saken ble først publisert på Seoghør.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!