Kjell Strand ute av «Farmen»:

- En ufordragelig type

Full isfront mellom duellantene etter søndagens tvekamp. - Han må ha vondt i magen, kontrer Robert Michael Scott.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER / BERGEN (Dagbladet) En ny «Farmen»-uke er over, og søndag ble det klart at det er Kjell Strand (55) som måtte forlate konkurransen etter å ha tapt i øksekast mot bussjåfør og TikTok-stjerne Robert Michael Scott (54).

Dermed venter sidekonkurransen «Torpet» for Strand.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ekstremt bitter

Det er ingen hemmelighet at det spesielt denne uka har vært laber stemning mellom de to kamphanene. Men om den var laber inne på gården, er det iskaldt nå i ettertid.

- Det tok lang tid før jeg klarte svelge det faktum at jeg er hjemme igjen. For jeg synes ikke det var fortjent at jeg røk ut, det var ikke rett person som måtte hjem. Jeg var ekstremt bitter. Jeg irriterer meg bare jeg snakker om det nå, sier 55-åringen til Dagbladet når vi møter ham hjemme i Stavanger.

DÅRLIG STEMNING: Robert Michael Scott og Kjell Strand møttes til øksetvekamp i søndagens «Farmen». Den kampen vant førstenevnte soleklart. Foto: Alex Iversen / TV 2
DÅRLIG STEMNING: Robert Michael Scott og Kjell Strand møttes til øksetvekamp i søndagens «Farmen». Den kampen vant førstenevnte soleklart. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han erkjenner imidlertid det faktum at Scott var bedre i øksekast enn ham selv.

- Jeg hadde ikke en sjanse. Men likevel: Dette er et resultat av den avtalen som Mohamed (Sarmadawy, 27, journ. anm.) og Robert gjorde, at den som måtte hjem - skulle velge den andre til storbonde. Hadde ikke Mohamed valgt Rob til storbonde ville utfallet blitt helt annerledes.

Strand sikter til den aller første «Farmen»-uka, da Scott og Sarmadawy møttes til sage-tvekamp. Sarmadawy tapte og valgte motstanderen sin til storbonde - noe som til slutt endte i at sistenevnte inngikk en allianse med flere, som gjorde livet surt for mange av de andre.

Full ordkrig

- Hvorfor mener du det var feil mann som røk?

- Jeg var uheldig eller heldig, litt hvordan man ser det, ved det å bli Robs hjelper da han ble storbonde. Å være en del av det klovneriet hans - det skjemmes jeg av. Men jeg gjorde det som på godt norsk heter å pisse noen opp etter ryggen - og det skammer jeg meg over.

- Hvilket klovneri sikter du til?

- Vi snakker om en person som sover og sover i uke etter uke. Som kommer dinglende ut døra med konjakkflaska i neven og sier «hvem har drukket opp konjakken min», selv om den tross alt tilhørte storbondehuset. At han snek seg unna og la seg for å sove midt i ukesoppdraget, og i tillegg har en humor jeg ikke vil ta del i.

STORFORNØYD: Robert Michael Scott jublet hemningsløst etter å ha tatt seg tilbake på gården søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2
STORFORNØYD: Robert Michael Scott jublet hemningsløst etter å ha tatt seg tilbake på gården søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Dagbladet har også vært på besøk hos Robert Michael Scott på Salhus i Åsane i Bergen. Han har følgende å si om søndagens tvekamp.

- Det var jævlig gøy. Utklassing, han hadde ikke en sjanse. Kjell var stressa hele dagen, mens jeg satt rolig, drakk vann og spiste banan. Han stresset rundt i halvannen time. Kjell var overtent, og for å være ærlig fortjente han ikke å gå videre heller, mener han.

- Null kjemi

- Hvordan var stemninga mellom dere etterpå?

- Stemninga var ikke god i det hele tatt - hverken før eller etter tvekampen. Jeg likte ikke «viben» hans, jeg synes faktisk han var «creepy». Men jeg respekterte ham, og sa det ikke høyt til noen andre. Han var ekkel og overtent og definerte seg selv som en «bjørn».

Den 54 år gamle norsk-amerikaneren fortsetter:

- Det var magisk å se at han tapte. Jeg gikk bort til ham og klappet ham på ryggen og takket for kampen. Jeg klinet til med vilje, og det var så deilig.

KOM TIL KORT: Kjell Strand er fullt klar over at hans motstander var bedre enn ham selv til å kaste øks. Foto: Alex Iversen / TV 2
KOM TIL KORT: Kjell Strand er fullt klar over at hans motstander var bedre enn ham selv til å kaste øks. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Han mener at han skammer seg over «klovneriet» ditt?

- Som sagt, vi hadde null kjemi. Jeg skal innrømme at jeg tar litt plass, det har jeg gjort hele livet. Men Kjell tar jævlig mye plass han og. Jeg har alltid sagt at jeg respekterer ham. Men hvis han skal oppføre seg som et lite barn, så «fuck him», kontrer søndagens tvekamp-vinner, som etter tre uker allerede har seiret i to tvekamper.

Tok til tårene

Strand på sin side, har ingen interesse av å se sin «overmann» igjen.

- Om jeg skal tilbake å møte deltakerne igjen, så er det noen jeg overhodet ikke ønsker å ha noe mer med å gjøre. Robert er én av dem, sier han, før han legger til at han var så frustert etter tapet at han til slutt tok til tårene.

- Jeg var ganske «nedrullet» etterpå, og sønnene mine får nok se at pappa gråter for første gang. Jeg ville overhodet ikke hjem. Jeg var pissirritert, så da gråt jeg, ja. Det nederlaget der var ekstremt tungt å bære.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

- Enkelte vil kanskje mene at du er en dårlig taper?

- Ja, at jeg er en elendig taper - den vet jeg at kommer. Og det er jeg også, så det er helt greit å kalle meg det. Jeg er et vanvittig konkurransemenneske, innrømmer han.

Amper tone

- Så hvordan blir det å møte Rob igjen?

- Det blir ikke aktuelt.

- Men dere møtes jo på finalefest?

- Ja, men da går jeg rett forbi.

- Er det virkelig så dårlig stemning?

- Nei, det er det ikke. Men jeg ønsker ikke å ha noen dialog, kommunikasjon eller samkvem med ham eller noen av de andre i den alliansen.

HJEMME IGJEN: Norsk-amerikanske Robert er tilbake i Bergen, der han og familien holder til. Da vi besøkte ham nylig, fikk han også sette seg i en buss igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HJEMME IGJEN: Norsk-amerikanske Robert er tilbake i Bergen, der han og familien holder til. Da vi besøkte ham nylig, fikk han også sette seg i en buss igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hva tror du Rob tenker om å møte deg igjen?

- Det tenker jeg ikke et sekund på. Kommer det fram en neve får det bare være, jeg har andre som jeg faktisk gleder meg til å møte igjen.

- Tenk om du er på tur i Bergen, og får Rob som bussjåfør?

- Ja, det kan jo skje, men da setter jeg meg på bakerste benk.

- Vær litt voksen

Innspillingen av den store finalen gikk av stabelen søndag for én uke siden. Da var alle deltakerne, bortsett fra de som har trukket seg fra programmet, samlet igjen.

Ifølge Robert Michael Scott forsøkte han å hilse på Strand, kun for å bli møtt av en mann som gikk rett forbi. Dagbladet var også til stede på finalen, og opplevde at 55-åringen nektet å stille opp i intervju sammen med nettopp Robert.

- Det er personer her i kveld som jeg bevisst har unngått. Som jeg ikke ønsker å konversere med hverken i kveld eller i ettertid. Jeg og Rob har ekstremt dårlig kjemi. Når det er sagt skal jeg være såpass direkte og ærlig og si at jeg synes han er en ufordragelig type. Jeg kan ikke fordra ham. Jeg deler ikke hans løgneform for humor. Det er på et ekstremt amatørmessig nivå, sier han kontant til Dagbladet.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Utsagnene får nevnte Robert til å riste oppgitt på hodet.

- Nå er vi tilbake i virkeligheten, spillet er ferdig. Men det er helt tydelig at det ikke er ferdig for ham, sier han, før han legger til:

- Det er litt trist for hans del at han lirer av seg sånt. Han har gått rundt og brummet hele dagen, så han må jo ha vondt i magen? Det er helt umulig å like alle, men kom igjen da: Vær litt voksen her! Vi er da voksne, mener den seirende «Farmen»-deltakeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer