Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- En varmhjertet representant for Norge

Statsminister Jens Stoltenberg kondolerer.

TRIST: Det er med sorg og takknemlighet vi vi lyser fred over Prinsesse Ragnhilds minne, skriver statsministeren. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRIST: Det er med sorg og takknemlighet vi vi lyser fred over Prinsesse Ragnhilds minne, skriver statsministeren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Prinsesse Ragnhild, Kong Haralds eldste søster, gikk bort i dag etter lang tids sykeleie. Hun ble 82 år gammel.

Statsminister Jens Stoltenberg hedrer Prinsesse Ragnhild i en pressemelding som en god ambassadør for Norge i Brasil.

- Det er i stor sorg og takknemlighet regjeringen lyser fred over prinsesse Ragnhilds fru Lorentzens gode minne. Hun var enn varmhjertet representant for landet hun alltid følte seg så knyttet til, sier statsminister Jens Stoltenberg.

«Våre tanker og vår medfølelse går til Erling Lorentzen og deres familie, og til kong Harald, dronning Sonja og den kongelige familie.», uttaler statsministeren.

Som husmor i Brasil levde prinsesse Ragnhild en langt mer anonym tilværelse gjennom årene enn sine søsken. Selv når hun var hjemme på sommerferie på Ostøya i Oslofjorden, fikk familien stort sett være i fred for pressefolk og andre. Bare ved runde fødselsdager og andre begivenheter i kongefamilien trådte hun fram for offentligheten.

- Vi vet at prinsesse Ragnhild stod sin far kong Olav V særlig nær. Vennene beskriver henne som omsorgsfull, trofast, lojal, med smittende humor og friske replikker. I store folkesamlinger kunne hun virke sky og reservert, men livligheten og hjertelaget kom raskt fram i uformelle samvær, uttaler Stoltenberg.

Det er blitt sagt at prinsesse Ragnhild var vår beste ambassadør i Brasil - en varmhjertet representant for det Norge som hun alltid følte seg så knyttet til. I sorg og takknemlighet lyser regjeringen fred over prinsesse Ragnhild fru Lorentzens gode minne,  avslutter Stoltenberg.

DØD: Prinsesse Ragnhild døde i Brasil i dag. Hun ble 82 år gammel.
Foto: Knut Falch / NTB scanpix
DØD: Prinsesse Ragnhild døde i Brasil i dag. Hun ble 82 år gammel. Foto: Knut Falch / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media