- Endeløst trist

- Alle mine tanker går til de som var der, til de pårørende og de som har gått bort, sier Morten Hegseth til Dagbladet.

REAGERER: Morten Hegseth. Foto: Espen Solli/TV 2
REAGERER: Morten Hegseth. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles ut som et jævlig mareritt. Det er så bekmørkt og tragisk at jeg ikke har helt ord, sier VGTV-programleder Morten Hegseth til Dagbladet om skyting på London Pub i Oslo.

Utestedet er et kjent utested for homofile. Denne helga feires Pride flere steder i Oslo. Hegseth var ikke selv til stede, men kjenner mange som var der.

- Jeg har ringt rundt og sjekket med alle jeg kjenner. De har beskrevet situasjonen som marerittaktig. Alle mine tanker går til de som var der, til de pårørende og de som har gått bort, forteller Hegseth.

SISTE: Politiet etterforsker hendelsen som terror. En 42 år gammel mann er siktet for drap, drapsforsøk og terror. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

SKYTING UTENFOR LONDON PUB: To er drept og flere skadd etter skyteepisode utenfor utested i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer

- Bekmørkt

- Det er så endeløst trist at det jeg har lyst til å gå ut gata å skrike. Femti år etter retter avkriminaliseringa og en dag før Pride-paraden. Timingen kunne ikke ha vært verre, fortsetter han

Hegseth sliter med å se for seg hvordan morgendagen blir.

- Det riktige norske hadde vært å tenke at det er enda viktigere med parade, men jeg vet ikke om det er det jeg føler. Det er bare bekmørkt. I morgen handler det bare om å finne en styrke som jeg ikke vet hvor jeg skal finne. Vi skal klare dette sammen, sier han.

- Endeløst trist

En person ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Han er siktet for terror, drap og drapsforsøk. To personer er bekreftet døde og minst 21 personer skadet, men utenfor livsfare, opplyser politiet.

Politiet har hatkriminalitet som et av flere mulige etterforskningsspor. Mannen er lørdag morgen ikke avhørt ennå.

- Vi har gjennomført ransakelser på adresser vi mener er fornuftig, sier Barstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer