TV 2:

Endrer værmeldingen

- Jeg gleder meg veldig til å vise det fram.

NYTT FORMAT: Mandag presenterte TV 2 sitt nye værkart for seerne. Endringene skjer for første gang på fire år. Foto: TV 2
NYTT FORMAT: Mandag presenterte TV 2 sitt nye værkart for seerne. Endringene skjer for første gang på fire år. Foto: TV 2Vis mer

Etter fire år melder TV 2 nå at de endrer værmeldingen på samme kanal.

- Den største endringen i det nye værvarselet er at vi skal vise hvordan været utvikler seg i løpet av dagen. Jeg gleder meg veldig til å vise det fram, sier TV 2s værsjef, Eli Kari Gjengedal (48) til kanalen.

- Vi tar bort det virtuelle studioet vi åpner sendingen med nå, og går rett på værpresentatøren foran et dynamisk værkart i fullskjerm, fortsetter hun, og legger til at de nye grepene vil gjøre værsendingene ryddigere og tydligere.

STORMFLO: Vær som dette oppstår i Norge med jevne mellomrom, men det er likevel usannsynlig at det vil få samme konsekvenser som i USA. Video: The Weather Channel Vis mer

48-åringen forteller videre at det vil være både et temperaturkart og et vindkart. I tillegg vil landegrenser på verdensværet legges til, det vil være flere stedsnavn på norgeskartet og langtidsvarselet vil bli presentert som en oversiktlig liste.

- Vi henter opp de opprinnelige fargene, og så går vi tilbake til slik vi presenterte værkart på TV 2 tidligere, altså først Nord-Norge, deretter Sør-Norge, sier Gjengedal videre.

Til Dagbladet forteller Gjengedal at hun kaller den nye endringen for «retrovær med en tvist». Videre påpeker hun at det alltid er spennende med endringer og at folk flest er vandyr.

- Nye ting er alltid skummelt, sier hun lattermildt.

KJOLEDEBATT: Den svenske værmelderen Madeleine Westin har fått kritikk for kjolene hun stiller opp med når hun melder været på TV 4 i Sverige. Værsjef Eli Kari Gjengedal er klar i sin tale om hva hun synes om nabolandet vårt. Vis mer

De nye værsendingene har rullet på TV 2s kanaler i hele dag, og 48-åringen forteller at reaksjonene allerede har begynt å komme, men bare i positiv form ifølge Gjengedal.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Jeg har ikke blitt nedringt, men det har kommer mye meldinger om at det er «det beste været», så det er veldig gøy.

Verdensrekord

Gjengedal har lang fartstid på tv og i 2014 satt hun verdensrekord da hun meldte været i 33 timer i strekk. Til Dagbladet fortalte hun nylig at hun er svært stolt over rekorden.

Allerede i november samme år ble den imidlertid slått av den amerikanske værpresentatøren Al Roker. Han meldte været i 19 minutter lengre enn Gjengedal.

- Da ble jeg litt sur, sier hun lattermildt, og legger til:

- Skulle ønske han venta til over nyttår, så jeg fikk bilde av meg selv i Guinness rekordbok.

Til Dagbladet fotalte Gjengedal samtidig at hun føler seg heldig som har en så morsom jobb å gå til.

Vil overraske

- Men jeg elsker å overraske, og jeg synes værmeldingene, både i Norge og resten av verden, ofte har litt for stramme rammer. Et kart, en presentatør, også raser man gjennom været som om man ramser opp en bakeoppskrift.

Innimellom må man overraske de hjemme i stua, mener hun.

- Ellers blir det ren oppramsing, og det er kjedelig! Men jobben er ikke kjedelig, jeg bare har et behov for å gjøre værmeldingen morsom. Jeg prøver så godt jeg kan hele tida, men folk i Norge er vanedyr, de liker det gode, gamle og kjente. Så det er ikke alltid alle synes det er like gøy å endre ting.