«Luksusfellen»:

Endte i «Luksusfellen» etter avlyst festival

- Det er viktig å belyse at enkelte slike tilfeller også kan være økonomisk sjanseløse.

GJELDSSJOKK: Festivalsjef Pål Henning Ilstad (47) får sjokk da ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange legger frem hans månedlige gjeldsutgifter etter at Molde-festivalen "Skyhøyt" måtte avlyses. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er sjelden vi er borte i et så stort beløp av løpende gjeld som vi var i dette tilfellet, forklarer Hallgeir Kvadsheim til Dagbladet om kveldens noe utradisjonelle episode av «Luksusfellen».

Sommeren 2017 ønsket musikkentusiast Pål Henning Ilstad (47) å bidra til Moldes kulturliv med en storslått musikkfestival.

Etter to år med planlegging, var store artister som Röyksopp, OnklP, Nico & Vinz og Matoma booket, og 1500 billetter allerede solgt. Scenen i Molde sto klar da en rekke av artistene trakk seg grunnet et for lavt billettsalg, og krisen for festivalsjefen, Ilstad, ble et faktum.

Ikke bare kunne måtte festivalen innstilles, men Ilstad hadde også tatt opp store, personlige forbrukslån for å få Molde-festivalen opp å stå.

Den personlige gjelden kulturentusiasten i dag sitter igjen med, gir økonomene Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange hakeslepp i kveldens episode av «Luksusfellen».

  • Se video øverst i saken.

Uvanlig sak

Økonomen forklarer at det er et noe sjelden tilfelle vi møter i kveldens episode av «Luksusfellen». Likevel understreker Kvadsheim viktigheten av at programmet også belyser annen type gjeld enn det som kommer av et «hodeløst» privat forbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer