<strong>TV-AKTUELL:</strong> Mandag blir Ulrikke Falchs nye serie tilgjengelig for seerne. Det gleder hun seg til. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TV-AKTUELL: Mandag blir Ulrikke Falchs nye serie tilgjengelig for seerne. Det gleder hun seg til. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ulrikke Falch:

Endte på legevakta etter angstanfall

Ulrikke Falch er endelig klar for å vise frem sin nye tv-serie, etter et tungt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag er det premiere på den tidligere «SKAM»-stjerna Ulrikke Falchs (23) nye tv-serie, «F-ordet» - der hun forsøker å overbevise en hel videregående skole om at de er feminister. Serien vises på NRK.

Nyheten om Falchs tv-prosjekt kom i juni 2018, og i februar i år ble det kjent at NRK-serien var utsatt på ubestemt tid.

Da Dagbladet møtte 23-åringen på Høyer-festen fredag, kunne hun fortelle at hun gleder seg til å endelig få dele arbeidet sitt med tv-seerne. Hun kunne også fortelle hvorfor serien ble utsatt:

- Det er flere grunner til det. Både fordi det ikke passet med publiseringsplanen til NRK, og også fordi jeg har hatt et tungt år. Så jeg er veldig, veldig glad for at jeg har hatt tid til å få det hele på avstand og begynne å bli stolt i stedet for å ha det så veldig nært, fortalte Falch til Dagbladet.

<strong>TØFF TID:</strong> Prosjektet ble satt på vent da Ulrikke Falch ble sykmeldt etter sommeren i fjor. Hun slet blant annet med angst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TØFF TID: Prosjektet ble satt på vent da Ulrikke Falch ble sykmeldt etter sommeren i fjor. Hun slet blant annet med angst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I et større intervju med avisa VG, utdyper 23-åringen - som fikk sitt store gjennombrudd i NRK-serien «SKAM» - hva denne tunge tiden handlet om.

Angstanfall

Det er mye som har foregått i Falchs liv det siste året. Like etter sommerferien i fjor, ble det kjent at hun og den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren Henrik Elvejord Borg (24) hadde blitt kjærester.

Forholdet vekket stor oppsikt, og «alle» hadde sitt å si om det. Blant annet hevdet flere at det hele var et PR-stunt, og Falch ble av enkelte stemplet som «dobbeltmoralsk» grunnet forholdet til den tidligere realitydeltakeren. Med andre ord sto de midt i stormen, og det tok på.

På toppen av det hele skulle 23-åringen spille inn serien sin, og det hele endte med at hun en gang i oktober ble sykmeldt. «F-ordet» ble satt på pause.

SKAM-STJERNE: Ulrikke Falch viste fram sin nye tatovering på rød løper i forbindelse med Elle-festen. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet. Vis mer

- Jeg fikk et så kraftig angstanfall at jeg endte opp på legevakta. Da stoppet alt, forteller Falch ærlig i intervjuet med VG.

Hun skryter av NRK for måten de tok vare på henne, da de stoppet produksjonen og satte serien hennes på midlertidig pause.

- Jeg klarte det

Innspillingen ble satt på pause i et par måneder, før det på nyåret igjen gikk galt. Da tok forholdet til Elvejord Borg slutt, og Falch var langt nede etter bruddet.

- (...) Det var vurdering av innleggelse. Jeg klarte å logge av, men det var grenseoverskridende og utrolig vondt, sier 23-åringen, og legger til at hun som en reaksjon på å miste kontakten med seg selv utviklet angst. Dermed ble hun veldig engstelig og nevrotisk.

<strong>ANGST:</strong> Det ble til slutt for mye for Ulrikke Falch, som måtte sette tv-prosjektet på vent for å fokusere på sin egen helse. Foto: NTB Scanpix
ANGST: Det ble til slutt for mye for Ulrikke Falch, som måtte sette tv-prosjektet på vent for å fokusere på sin egen helse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Ulrikke Falch gikk til psykolog, noe hun fortsatt gjør, og omsider gikk NRK-prosjektet i boks. Og til tross for at det var en utfordring å gjennomføre innspillingen, er hun stolt av resultatet:

- Først og fremst er det en stolthet, sånn: Fakk, jeg klarte det, det ble ferdig, forteller hun stolt til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer