Barton Cowperthwaite:

- Eneste behandling er hjernekirurgi

Skuespilleren deler nedslående beskjed med fansen.

SYK: Barton Cowperthwaite har fått svulst på hjernen. Foto: Skjermdump Instagram
SYK: Barton Cowperthwaite har fått svulst på hjernen. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Netflix-stjerne Barton Cowperthwaite (31) er kjent fra dramaserien «Tiny Pretty Things», hvor han spiller rollen som Oren Lennox.

I en ny video, delt på Instagram, forteller Cowperthwaite at han i løpet av de åtte siste ukene har hatt flere anfall, hvor det siste gjorde at han havnet på legevakta.

På legevakta ble det tatt en CT-undersøkelse, og etter hvert også en MR-undersøkelse, som viste en svulst på størrelse med en sitron i frontallappen hans.

FIKK FOT: En dramatisk ulykke fikk store konsekvenser for Nicolay Ramm under NRK-innspilling. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Lørdag tok 31-åringen nemlig til Instagram for å dele den nedslående oppdateringen med fansen.

«Så …. I går ble jeg diagnostisert med minst stadium 2 gliom. Det er en ganske anstendig størrelse på en hjernesvulst. Svulstens celler har sin opprinnelse i hjernen, så den spres ikke fra kreft andre steder i kroppen», innledet Cowperthwaite, som altså er diagnostisert med hjernekreft.

Gliomer, eller primære hjernesvulster, er svulster som oppstår i hjernen eller hjernehinnene. Et fellestrekk for gliomer er at de sjelden sprer seg til andre organer. Ifølge NHI er gliomer den vanligste gruppen av hjernesvulster.

«Det eneste behandlingen for noe slikt er hjernekirurgi», forklarer skuespilleren videre.

DØD: Skuespiller Matthew Perry, kanskje best kjent som Chandler i 90-tallsserien «Friends», er død. Vis mer

«Legene har så langt vært trygge på at de vil være i stand til å fjerne det meste av svulsten, og at etter en vellykket operasjon og litt rehabilitering, vil jeg kunne fungere som mitt (utrolige, talentfulle, strålende, morsomme) jeg».

31-åringen virker positiv, men legger til at han nå går en skremmende hverdag i møte, som preges av skanninger og kontroller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer