- Engler kan hjelpe alle

...til og med aksjemeglere, sier Märtha Louise. I går var hun på englekonferanse i Italia.

ENGLEKONFERANSE: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy på englekonferanse i Torino, Italia. Foto: Siv Johanne Seglem.
ENGLEKONFERANSE: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy på englekonferanse i Torino, Italia. Foto: Siv Johanne Seglem.Vis mer

Sammen med sin partner Elisabeth Samnøy lanserte prinsesse Märtha Louise boka «Møt din skytsengel» på et konferansehotell sju kilometer utenfor Torino.

Anledningen var en internasjonal englekonferanse, der rundt 150 særdeles engleinteresserte italienere hadde betalt 399 Euro for å lære hvordan de kunne oppnå kontakt og kommunisere med engler.

Principessa Di Norvegia Konferansen, som begynte fredag kveld, og slutter i ettermiddag, har foredragsholdere fra Italia, Tyskland, Østerrike, Israel, USA — og Norge. For det største trekkplasteret var utvilsomt Principessa Martha Louise di Norvegia. Ja, og Elisabeth Samnøy.

Klokka fire i går ettermiddag var turen kommet til dem.

I løpet av en nær to timer lang seanse, simultantolket til italiensk, fortalte en velopplagt prinsesse Märtha Louise om sin lange vei til englene. Om hvordan hun i oppveksten følte at hun ikke strakk til, hvordan hun følte seg ensom, annerledes og isolert.

Hvordan hun seinere i livet, via fysioterapistudier og Rosenmetoden, omsider møtte sin første engel. Hun var da 26-27 år og leste boka «Ask your angels» av Alma Daniel.

En gammel venn - Jeg fikk et tydelig kjærlig nærvær, og kjente en duft av roser. Det var så intenst at jeg ikke lenger kunne skyve det unna. Jeg måtte ta erfaringen alvorlig. Det var som å treffe igjen en gammel venn som jeg elsket dypt, sa hun.

- Etter hvert skjønte jeg hvor viktig den spirituelle siden av meg var.

Sammen med Elisabeth Samnøy inviterte hun publikum med på til sammen tre meditasjoner, samt en mental tur på stranda.

Englene kan hjelpe til med det meste, fortalte prinsesse Märtha Louise, og som et eksempel fortalte hun om aksjemegleren som hadde deltatt på et av kursene i regi av Astarte Education. Han var en heller dårlig megler, men etter å ha fullført kurset, fått kontakt med englene og integrert dem i sitt arbeid...

- Kan brukes til alt - Fortalte englene ham hva han skulle investere i, og han seilte opp som en av de beste aksjemeglerne. Engler kan brukes til alt, sa prinsessen. Og sammen med Elisabeth Samnøy konkluderte hun:

- Åpne opp hjertet, og si ja til englene.

De ble møtt med varm applaus. Etterpå stilte kursdeltakerne i kø for å få kjøpt boka til 13,90 Euro, for deretter å stille seg i en ny kø for å få den signert. Og der svirret en griseblid italiensk forelegger.

All oppmerksomheten fra italiensk presse kom brått på forleggeren Patrizia Saterini. Hun hadde skaffet rettighetene til boka i slutten av november, og til konferansen hadde de bare fått trykket opp to tusen bøker.

- Vi måtte skyve alt annet til sides for å få boka ferdig, sa hun.

- Det at hun er prinsesse betyr vel en del for salget?

- Selvsagt, selvsagt. Det er enorm interesse for denne type bøker nå, men det er klart at mye av medieinteressen kommer, fordi hun er prinsesse.

- Ærlig utgangspunkt Selv fikk ikke prinsessen med seg noen av de andre foredragsholderne. Hele gårsdagen ble brukt til å gi intervjuer. Så hva spør italienske journalister om?

- Omtrent det samme som norske journalister, sa prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

- De er skeptiske, de også?

- Ja, men det synes jeg er helt naturlig. Og jeg synes det fint at de er ærlige på det, i stedet for at de sier: «Jeg tror på dette». Men så gjør de egentlig ikke det. Det er bedre at vi har et ærlig utgangspunkt, og så tar vi det derfra.

- Hvordan er det å få spredd sine englevinger over Europa?

- Det er fantastisk gøy å få lov til å dele det man tror på med flere mennesker, sa Elisabeth Samnøy.

- Det er en fantastisk mulighet, som vi er takknemlig for å få være med på. Det er et fantastisk adventure, som det heter på engelsk. En gave, sa prinsesse Märtha Louise.

- En gave, gjentok Samnøy.

I dag er forfatterduoen i Roma, hvor de skal intervjues i det direktesendte tv-showet Alle falde del Kilimangiaro på den italienske rikskringkasteren RAI 3.

Utgivelsen Møt din skytsengel har nå et opplag på 36000 bøker og er utgitt i ni land.

MANGE SPØRSMÅL: Prinsessen fikk ikke med seg noen av de mange foredragsholderne. Gårsdagen ble brukt til å gi intervjuer. Foto: Siv Johanne Seglem.
MANGE SPØRSMÅL: Prinsessen fikk ikke med seg noen av de mange foredragsholderne. Gårsdagen ble brukt til å gi intervjuer. Foto: Siv Johanne Seglem. Vis mer