«The Crown»:

Enke raser etter dødsulykke

Sarah Horsley går hardt ut mot «The Crown»-produksjonen for å ha skildret mannens bortgang og begravelse i årets sesong.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sesong fire av «The Crown» har virkelig slått an denne høsten. Publikum ser ut til å elske de kongelige stridighetene dronning Elizabeth må hanskes med gjennom det kaotiske 1980-tallet.

Det turbulente ekteskapet mellom arveprins Charles (72) og prinsesse Diana har utvilsomt stjålet flest overskrifter etter at den ferske sesongen ble sluppet 15. november.

De giftet seg som kjent på storslagent vis i 1981, men det stormfulle ekteskapet slo sprekker på starten av 1990-tallet, og endte i at skilsmissen ble sluttført i 1996.

«The Crown» skildrer flere hendelser ved Charles og Dianas liv, blant annet en skitur til Sveits i 1988. Turen til skiresorten Klosters fant sted også i virkeligheten, og vises i episode ni.

En rekke venner av ekteparet deltok på turen, blant andre kona til prins Andrew, Sarah Ferguson, samt majoren Hugh Lindsay. Turen i mars 1988 skulle være en avslappende ferie, men ble brått høydramatisk da deler av vennegjengen ble tatt av et snøskred i skibakken.

På Buckingham Palace ble det slått alarm. Hva skjer dersom tronarvingen har mistet livet? I episoden får kongefamilien ganske tidlig vite at én mann i følget har mistet livet i skredet, og igjen sitter dronning Elizabeth og resten av familien i uvitenhet om Charles er den omkomne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer