Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»:

Er aktive i sosiale medier under «Farmen»-innspillingen

Kjendisene skaper Instagram-forvirring.

KLARER IKKE HOLDE SEG UNNA: Flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere har vært aktive på sosiale medier under innspillingsperioden, til tross for at de ikke har tilgang på mobiltelefon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLARER IKKE HOLDE SEG UNNA: Flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere har vært aktive på sosiale medier under innspillingsperioden, til tross for at de ikke har tilgang på mobiltelefon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innspillingen av TV 2s tredje «Farmen kjendis»-sesong pågår for fullt bak lukkede grinder i Stange kommune.

De nye «Farmen»-kjendisene flyttet inn på bortgjemte Li gård for tjue dager siden, og er seinest ferdig med opptakene i slutten av måneden - avhengig av når de blir slått ut av konkurransen.

I mellomtida har flere av deltakerne vært aktive i sosiale medier.

Sykkelturer og photoshoots

Modell og tv-profil Kathrine Sørland (38), «Paradise»-fjes Erik Anders Sæter (21) og freestyleutøver Tiril Sjåstad Christiansen (23) er blant dem som har oppdatert Instagram-kontoene sine under innspillingsperioden.

Mens sistnevnte har delt bilder fra sykkelturer og kafébesøk, har Sørland og Sæter fokusert mer på diverse markedsføring og photoshoots. Særlig på Sæters profil er det følgere som lurer på hvorvidt 21-åringens Instagram-aktivitet betyr at han allerede er slått ut av «Farmen kjendis».

I «Farmen»-universet har man som kjent ikke tilgang til moderne hjelpemidler, som mobiltelefon. Hvem og når kjendisene ryker ut av den populære gårdsreality-konkurransen, er dessuten strengt hemmelig fram til «Farmen»-exitene kommer på tv i tur og orden neste år.

I motsetning til tidligere sesonger, der aktivitet på sosiale medier har sørget for automatiske programinnhold-drypp og skapt hodebry for TV 2, er kanalen riktignok ikke like bekymret denne gang.

Har endret strategi

For å unngå liknende avsløringer har TV 2 nemlig blitt enige med deltakerne om at de likevel kan holde nettkontoene varme under innspillingen - så lenge det ikke er kjendisene selv som står for publiseringen.

- Noen av dem har gjort klart videoer, bilder og tekster som andre poster for dem mens de er på gården. Det synes vi er greit, forklarer TV 2s pressekontakt for «Farmen kjendis», Alex Iversen, til Dagbladet.

Forhåndsplanleggingen kan imidlertid skape forvirring for «Farmen»-profilenes følgere. Som under et av Instagram-bildene til Tiril Sjåstad Christiansen, publisert for fem dager siden, der idrettsprofilen har på seg tjukk strikkelue og ullgenser.

☕️ photo: @emilsollie

Et innlegg delt av Tiril Sjåstad Christiansen (@tiril)

Under bildet har nemlig ingen ringere enn golfstjerna Suzann «Tutta» Pettersen (37) bemerket timingen for den i overkant varme bekledningen..

«Litt varmt med lue nå, eller», skriver Pettersen.

- Lever av oppmerksomhet

Også i fjor var enkelte «Farmen»-kjendiser innom sosiale medier under innspillingsperioden. Den gang, og ved alle tidligere tilfeller, ble aktiviteten oppfattet som at deltakerne hadde røpet programinnhold.

Alex Iversen forklarer hvorfor de nå gir kjendisene lov til å være aktive i sosiale medier under innspillingsperioden:

- Mange av deltakerne våre lever av oppmerksomhet, og tilstedeværelse i sosiale medier er viktig for dem, forteller pressekontakten.

Og det er vel ikke til å stikke under stol at TV 2 også endrer strategi for å unngå at mediene tar for gitt at deltakerne automatisk røpet programinnhold ved å ty til sosiale medier. Som Iversen så fint uttalte til Dagbladet da nok en deltaker, denne gang fra en ordinær sesong, var aktiv i det «forbudte» tidsrommet:

- Dette bare blir et problem når pressen gir det en oppmerksomhet «det ikke fortjener».

Han om det.

ULVESTUNT: Deltaker fra fjorårets «Farmen»-sesong Camilla Cox Barfot hadde kledd seg med et politisk budskap på den røde løperen i forkant av årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!