KVELDENS HØYESTE?: Den polske modellen Anja Rubik (28) stilte på nattens MET-galla i denne Anthony Vaccarello-kjolen, som ga til syne hele Rubiks høyrefot. Nå kritiseres hun på Twitter for å være for tynn. Foto: Scanpix
KVELDENS HØYESTE?: Den polske modellen Anja Rubik (28) stilte på nattens MET-galla i denne Anthony Vaccarello-kjolen, som ga til syne hele Rubiks høyrefot. Nå kritiseres hun på Twitter for å være for tynn. Foto: ScanpixVis mer

- Er det virkelig slik vi kvinner skal se ut?

Splitten - og hoftebeinet - til modellen Anja Rubik (28) setter sinnene i kok.

(Dagbladet): I natt norsk tid var det duket for den årlige Costume Institute-gallaen holdt på Metropolitan Museum of Art i New York.

En av dem som skred opp den røde løperen var den polske modellen Anja Rubik (28), som kom arm i arm med designeren Anthony Vaccarello.

Provoserende splitt Vaccarello havnet imidlertid kjapt i skyggen av sin egendesignede kjole for Rubik, en fotsid, elfenbenshvit kreasjon med en splitt som gikk helt opp til magen på Pirelli- og «Victoria's Secret»-modellen Rubik.

Under så det ut til å mangle én vesentlig ting - undertøy.

Nå kritiseres Rubik på nettet - ikke for den høye splitten, men fordi man under kjolen fikk øye på modellens smale bein og hoftebein.

- Jeg elsket det helt til jeg så hoftebeinet... Jeg kaster opp! er det en som skriver på mikrobloggnettstedet Twitter.

En annen skriver:

- Jeg blir så dårlig når jeg ser Rubik på MET-gallaen. Er det virkelig slik vi (kvinner journ.anm.) skal se ut?

Flere mener at kjolen hadde sett langt bedre ut på ei jente med mer kjøtt på kroppen.

- Jeg liker kjolen mye bedre enn modellen. Den hadde vært langt mer sexy på en med mer kurver, tvitrer en.

Vektdebatt Vekt er for øyeblikket et sårt tema i amerikansk motebransje. Nylig inngikk alle de nitten internasjonale utgavene av magasintungvekteren Vogue pakten «Health Initiative», for å få slutt på bruken av undervektige og mindreårige modeller i sitt blad, skriver New York Magazine.

I februar skrev Dagbladet om den 18 år gamle uruguayanske modellen Eliana Ramos, som sultet seg til døde seks år etter at søsteren Luisel hadde gjort det samme.

Flere mener imidlertid at USA bør gå enda lenger i sitt forsøk på for å forhindre spiseforstyrrelser i bransjen.

Ifølge nyhetsbyrået AP har både Spania og Italias moteorganisasjoner laget en regel om at modeller som faller under et visst BMI-nivå, skal bannlyses fra catwalken.

Israels regjering har også fått innført en lov mot tynne modeller.