Er dette støtende?

Kari Traa som sexy sau ble for sterkt i Australia.

Støtende?: Den australske klageren trodde dette bildet var «en syk spøk». Klageren fikk medhold. Bildet trykkes med tillatelse. Foto: Lasse Berre
Støtende?: Den australske klageren trodde dette bildet var «en syk spøk». Klageren fikk medhold. Bildet trykkes med tillatelse. Foto: Lasse Berre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en annonse for det australske selskapet Shear Ewe brukes et bilde fra en av Kari Traas reklamekampanjer for ullundertøy.

Bildet er blitt sendt ut til en rekke husstander i Australia, og viser saueklipping, hvor Traa selv sitter på gulvet ikledd rosa ullundertøy. En muskuløs mann står over henne med barbermaskin og «klipper» bort stilongsen.

Selskapet Shear Ewe har fått tillatelse til å bruke bildet i sin annonse, ettersom deres tjenester er nettopp ullklipping.

Det har satt sinn i kok.

- En syk spøk Nettsida Mumbrella skriver at kampanjen er blitt klaget inn til reklamekontrolløren Advertising Standards Bureau (ASB).

- Brosjyren viser tre mannlige klippere, hvor den sentrale av dem klipper en kvinne ved å fjerne hennes rosa drakt mens han holder henne nede. Denne objektiviseringen av kvinner, den seksuelle posisjonen, representasjonen av en kvinne som et dyr og tilbakeholdenheten er støtende. Jeg trodde faktisk dette var en ide om en syk spøk, står det i klagen.

Selskapet på sin side mener at bildet fra 2008 er et «kunstverk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer