Anne-Kat. Hærland:

«Er du blitt blind ennå?»

Anne-Kat. Hærland fortalte åpent om øyesykdommen. I ettertid har hun vært usikker på om det var det lureste, da ett spesielt spørsmål alltid går igjen.

SNAKKER UT: Anne-Kat. Hærland åpnet opp om øyesykdommen i 2016. Nå forteller hun om tida etter og spørsmålet hun stadig blir stilt. Foto: Berit Roald / NTB
SNAKKER UT: Anne-Kat. Hærland åpnet opp om øyesykdommen i 2016. Nå forteller hun om tida etter og spørsmålet hun stadig blir stilt. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden fortalte komiker Anne-Kat. Hærland (48) åpenhjertig om at hun hadde fått øyesykdommen Retinitis pigmentosa. Sykdommen gjør at cellene på netthinna dør i sakte tempo, noe som fører til innsnevret syn, og sjansen for å bli helt blind er reell, ifølge NHI.

Diagnosen hadde komikeren holdt hemmelig i over 20 år da hun valgte å dele det med folket.

- Retinitis pigmentosa er en uhelbredelig sykdom. Det er «tikk takk, tikk takk» - synet mitt forsvinner litt og litt hele tida, har hun tidligere uttalt ifølge Se og Hør.

- Er du blind ennå?

I etterkant har Hærland vært usikker på om det var lurt å gå ut med sykdommen, og forteller til «Presseklubben» på TV 2 at hun er lei spørsmål om hun er blitt blind ennå.

- Jeg er litt sånn delt på om det var så veldig lurt. Jeg skulle gjerne ikke ha fortalt om det for å slippe å ha de spørsmålene om hvordan går det med deg nå, og hvilket stadium det er på nå, forteller hun.

48-åringen sier videre at hun valgte å være åpen for at det skulle bli lettere for henne å spørre om hjelp og for å fortelle litt om hva sykdommen er. Spørsmålet om hun er blitt blind ennå er imidlertid det de fleste ofte lurer på når de snakker med henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer