BERØMT FAMILIE: Ved hjelp av egen realityserie har Kardashian/Jenner-familien blitt kjente over hele verden. Her fra 2011. Foto: AP / NTB Scanpix
BERØMT FAMILIE: Ved hjelp av egen realityserie har Kardashian/Jenner-familien blitt kjente over hele verden. Her fra 2011. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Er «Keeping up with the Kardashians» konstruert? Nå svarer familien

Gjør narr av spekulasjonene i parodisk video.

(Dagbladet): Selv om reality-tv etter sjangeren å regne skal handle om virkelige situasjoner, er det ikke alltid greit å vite hvorvidt menneskene i tv-ruta opptrer helt som seg selv.

Trodde du eksempelvis at alle intrigene i ungdomsrealityserien «The Hills»-episodene var ekte? Da må du tro om igjen.

Men selv om enkelte realityfolk erkjenner at de får utdelt manuskript, finnes det også dem som står fast ved at alt tv-seerne ser er ekte.

PR-stunt?

Skaperen bak seerfavoritten «Keeping up with the Kardashians», den amerikanske tv-profilen Ryan Seacrest (41), har ved flere anledninger avvist beskyldinger om at de stadig mer populære Kardashian/Jenner-medlemmene får regi.

Verst var anklagene da Kim Kardashian skilte seg fra basketballspilleren Kris Humphries 72 dager etter at hun sa ja på tv i 2011.

Det rekordkorte ekteskapet førte til spekulasjoner om hvorvidt bryllupet var en ren bløff og et PR-stunt fra Kardashian-familiens side - for å sikre seg oppmerksomhet og penger på tv- og ukebladavtaler.

Selv hevdet hun hardnakket at spekulasjonene ikke stemte, og at hun giftet seg av kjærlighet.

Gjør narr av spekulasjonene

Som så mange andre veletablerte dokusåper er det nok vanskelig å få svar på i hvilken grad planlegging av opptak går utover originalkonseptet, som i Kardashian-seriens spede begynnelse ble presentert som «et nytt ikke-skriptet familieprogram».

Regi eller ei - i helga tok kjendisfamilien et småkryptisk oppgjør med de evigvarende spekulasjonene i et parodisk «tv-opptak».

I forbindelse med lanseringen av Kendall Jenners (Kris Jenners nest yngste datter) Vogue-cover har magasinet hentet inn Ryan Seacrest til å sette opp en i overkant regissert scene, der Seacrest blant annet kommanderer Kendall til å komme ut av huset (se under).

Huffington Post kaller klippet «pinlig» og skriver at: «Når vi ser dette, er vi takknemlige for serien ikke er skriptet».

Gjennom de siste sesongene av «Keeping up with the Kardashians» har Kendall Jenner vært mindre å se i programmet. 20-åringen gjør det stort som modell, og har overfor sine søstre gitt uttrykk for hun opplever å bli tatt useriøst som følge av realitystemplet.