Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Er snart 80 år, men skaper fortsatt sirkus når hun kommer

Nå har divaen satt en nesten uslåelig rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

GENOVA (Dagbladet): I helgen satte Sophia Loren en nesten uslåelig rekord. For tiende gang besørget hun at prosecco-flasken knuste som den skulle under en skipsdåp Denne gang var det velvoksne «Msc Preziosa» som ble døpt i Genova.

I løpet av 10 år har italienske Msc Cruises vokst så kraftig at det er blitt verdens tredje største cruiserederi, kun slått av Carnival Cruise Lines og Royal Caribbean International.

Msc er dessuten verdens nest største container-rederi og opererer over 500 lasteskip.

Monroe-figur Det familiedrevne rederiets samarbeid med den italienske filmdivaen går aldri upåaktet hen når det innbys til skipsdåp.

Sophia Loren blotte tilstedeværelse virker fortsatt som fluepapir på kjendispressen.

Da hun stilte på pressekonferanse før flaskeknusingen, var kameralinsene hele tiden rettet mot den ikoniske kvinnen.

Neste høst kan hun feire 80-årsdag. Men Loren gjør alt som står i menneskelig makt for å skjule dette uungåelige faktum. Hun tviholder på sin legendariske timeglass-figur, akkurat som hun og Marilyn Monroe hadde som varemerke på slutten av 50-tallet.

Bodyguarder Loren-sirkuset blir ikke mindre når hennes person voktes av så mange bodyguards og sikkerhetsfolk at det ville fått det norske Slottets lønnsbudsjett til fullstendig å sprekke.

Oppasserne i gorillautgaver spiller rollen perfekt og bygger opp under alle mytene, akkurat som da hun ble eskortert ut på havnen av politibiler med blålys.

Dagbladet stilte det enkle spørsmålet om hvorfor den gamle skuespillerinnen er så truet at hun trenger så strengt vakthold. Svaret, som kom fra en ikke navngitt person i hennes nærmeste krets, var nonverbalt.

SMILENDE: Sophia Lorens aura er ikke blitt borte med årene. Foto: EIVIND PEDERSEN
SIRKUS: Det er alltid sirkus når Sophia Loren viser seg. Bodyguards og sikkerhetsfolk passer på den gamle damen. Foto: EIVIND PEDERSEN
OSCAR-VINNERE: Den 85 år gamle filmkomponisten Ennio Morricone kysser galant den syv år yngre Sophia Loren. Begge har en Oscar-pris stående på peishylla. Foto: EIVIND PEDERSEN
ETTERTRAKTET: Sophia Loren er fortsatt ettertraktet hos kjendispressens fotografer. Foto: EIVIND PEDERSEN
FYLLER 80: Neste år fyller Sophia Loren 80 år. Hun gjør sitt ytterste for å skjule sin alder! Foto: EIVIND PEDERSEN
I LINSA: Sophia Loren er alltid i kameraenes søkelys. Foto: EIVIND PEDERSEN
PARYKK-RYKTER: Det ryktes at Sophia Lorens spenstige hår og luftige krøller er en av hennes mange parykker. Foto: EIVIND PEDERSEN
UNGDOMMELIG: Neste år fyller Sophia Loren 80 år. Hun gjør sitt ytterste for å skjule sin alder. Foto: EIVIND PEDERSEN
YNDET MOTIV: Når Sophia Loren er i nærheten, er det bare ett fotomotiv som teller. Foto: EIVIND PEDERSEN
FIKK KYSS: Denne blomstergutten var heldig og fikk et pannekyss av Sophia Loren. Foto: EIVIND PEDERSEN
KOMPONISTKLEM: Sophia Loren får en klem av filmkomponisten Ennio Morricone under dåpsseremonien til «Msc Preziosa». Foto: EIVIND PEDERSEN
SNORKLIPPER: Her er det like før Sophia Loren klipper snoren og besørger at «Msc Preziosa» blir behørig døpt. Foto: EIVIND PEDERSEN
GUDMOR: Gudmor Sophia Loren, flankert av komponist Ennio Morricone og kaptein Giuliano Bossi. Foto: EIVIND PEDERSEN

Himlende øyne fortalte alt: Sophia Loren skal behandles som en kongelig. I Italia er hun både prinsesse og filmdronning.

Selv har Sophia Loren sagt følgende: «Min mor lærte meg å gå stolt og oppreist som jeg eide hele verden.»

Det forklarer kanskje hennes enorme selvtillit og popularitet i et land som fortsatt sliter med de private krumspringene til sine ledere.

Pirelli-modell På dåpsseremonien i Genova stilte Sopia Loren, som egentlig er døpt Sofia Villani Scicolone, i den samme kjolen som hun bar da hun London i 2010 presenterte den verdenskjente Pirelli-kalenderen.

Selv i sin høye alder, lot sexikonet seg avbilde i lettkledd positur - til glede for mangt et mannfolk på verdens bensinstasjoner og bilverksteder.

På sine høye hæler lot fru Loren seg velvillig geleide av både kaptein Giuliano Bossi og komponisten Ennio Marricone (85). Sistnevnte ble i 2007 tildelt årets æres-Oscar for sin innsats i mer enn 500 filmer og TV-serier.

På dåpsseremonien dirigerte han selv orkesteret som fremførte hans mest kjente melodi, den legendariske musikken fra «The Good, the Bad and the Ugly» fra 1966.

Sophia Loren fikk sin Oscar-pris hele 46 år tidligere. Da hadde hun spilt rollen som «Cesiria» i filmen «To kvinner» så godt at hun gjorde seg fortjent til både Oscar og en egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

I Norge blir Sophia Loren først og fremst husket fordi hun i 1956 satt på fanget til skiløperen Hallgeir Brenden. Han hadde vunnet 18-kilometeren i OL i Cortina og ble gjort stas på av fotomodellen Loren, som da var 22 år gammel.  Fotoseansen varte et kvarter, før fotografene var fornøyd.

På tur Hos Napoli-baserte Msc Cruises har Sophia Loren satt spor etter seg med en egen Loren-suite på ett av skipene. Her finnes også gjenstander som knyttes til hennes virke som skuespiller.

Det ryktes at Sophia Loren selv har vært på cruise, selv om slike opplysninger voktes med all nødvendig diskresjon.

Forlydende vil ha det til at hun hadde selskap av både barn og barnebarn på turen.

Tiende gang Det er grunn til å tro at Loren fikk all mulig oppmerksomhet og service. Det skulle bare mangle når hun personlig har døpt følgende skip:

«Msc Lirica», «Msc Opera» (seiler på Norge i sommer), «Msc Musica», «Msc Orchestra», «Msc Poesia», «Msc Fantasia», «Msc Splendida», «Msc Magnifica», «Msc Divina» og «Msc Preziosa».

Med en slik merittliste, skulle det ikke forbause noen om ikke også neste Msc-skip blir døpt av Loren. Foreløpig er det ikke gitt noen opplysninger om eventuelle nybygg.

Kanskje det er på tide å få et skip som heter «Msc Sophia»?

DÅPSREKORD: I helgen satte Sophia Loren en nesten uslåelig rekord. For tiende gang besørget hun at prosecco-flasken knuste som den skulle under en skipsdåp. Denne gang var det velvoksne «Msc Preziosa» som ble døpt i Genova. Foto: EIVIND PEDERSEN
DÅPSREKORD: I helgen satte Sophia Loren en nesten uslåelig rekord. For tiende gang besørget hun at prosecco-flasken knuste som den skulle under en skipsdåp. Denne gang var det velvoksne «Msc Preziosa» som ble døpt i Genova. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!