Alec Baldwin

Erkjenner for dårlig våpensjekk

Mannen som ga Alec Baldwin våpenet han avfyrte på settet til filmen «Rust», erkjenner å ikke ha sjekket det ordentlig, står det i rettsdokumenter ifølge AFP.

SKUTT: Rekvisitøren på filmsettet ringer nødnummeret etter skuespiller Alec Baldwin avfyrte et skudd som traff to mennesker. Video: AP / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmfotografen Halyna Hutchins døde av skuddet som ble løsnet. Baldwin pekte mot kamera da han trakk av, og skuddet traff både Hutchins og regissør Joel Souza, som ble truffet i skulderen.

Innspillingsleder Dave Halls, som ga Baldwin våpenet, har fortalt etterforskere at han husker å ha sett ammunisjon i rekvisittvåpenet før han ga det til Baldwin, går det fram an en skriftlig erklæring.

Det hender at det brukes falsk ammunisjon i rekvisittvåpen.

«Han erkjenner at han burde ha sjekket, men at han ikke gjorde det, og kunne ikke huske om (våpenansvarlig Hannah Gutierrez-Reed) spant kammeret» for å vise ham det som var inne i våpenet, heter det i erklæringen.

Halls ga Baldwin våpenet og sa «cold gun», bransjespråk for et ufarlig våpen.

Funnet 500 skudd

I etterforskningen av saken er det samlet inn rundt 500 skudd, opplyste sheriff Adan Mendoza onsdag. Han la til at etterforskerne mener de er en blanding av løspatroner, rekvisittpatroner og skarp ammunisjon.

- Vi har funnet det vi tror er mer skarp ammunisjon på settet. Vi vil få slå fast hvordan den havnet der og hvorfor den var der, for det skulle den ikke ha vært, sa Mendoza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer