Mac Miller:

Erkjenner: Solgte dødelig dop til Miller

Nå erkjenner den tiltalte narkoselgeren i Mac Miller-saken straffskyld.

ERKJENNER: Narkoselgeren til Mac Miller erkjenner straffskyld. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP/NTB
ERKJENNER: Narkoselgeren til Mac Miller erkjenner straffskyld. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert

For tre år siden kom sjokkbeskjeden om at den amerikanske rapperen Mac Miller ble funnet død i sitt eget hjem i Studio City i Los Angeles. Han ble bare 26 år gammel.

Den rettsmedisinske rapporten avslørte at Miller ble funnet på senga, «knelende med fjeset hvilende på knærne», av assistenten sin.

Etter å ha ringt 911 flyttet assistenten Miller til gulvet hvor han utførte hjerte- og lungeredning fram til ambulansepersonell ankom stedet og erklærte rapperen død, skrev People den gang.

To måneder seinere ble dødsårsaken offentliggjort, hvor det ble bekreftet at Miller døde ved et uhell døde av en overdose Fentanyl - et kraftig smertestillende stoff som sies å være 50 ganger sterkere enn heroin.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Erkjenner straff

Tre menn er siktet i forbindelse med Millers overdose, og onsdag kom nyheten om at én av mennene har gått med på å erkjenne straffskyld og godta en 17 års fengselsstraff.

Han har nektet straffskyld i alle år, men erkjenner nå at han solgte Oxycontin-piller blandet med Fentanyl til Miller, ifølge BBC.

Påtalemyndigheten understreker at mannen var fullstendig klar over hva han ga til rapperen den kvelden.

Hvis mannens tiltalepruting (den siktede pruter med påtalemyndigheten for mildere straff mot at han/hun erkjenner seg skyldig journ.anm.) blir akseptert, vil han unngå rettssaken - som involverer mer alvorlige anklager, inkludert fentanyldistribusjon som resulterte i død.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert. Video: CNN. Vis mer

I stedet vil han tilbringe 17 år i fengsel, med ytterligere tre år med overvåket løslatelse, ifølge rettsdokumenter innhentet av BBC.

- Den nye siktelsen fjerner dødsanklagen, uttalte mannens advokat, William S. Harris til Rolling Stone.

- Det er en bindende avtale for 17 år i fengsel. Dommeren vil enten godta eller avvise den. Hvis han godtar den, vil det ikke være mulig til å dømme min klient til mer. Hvis han avviser den, er det ingen avtale.

Mannen skal møte i retten 8. november for å endre forklaringen sin, hvis prute-avtalen blir akseptert.

PITTSBURGH: Ariana Grandes familie er bekymret etter at hun knakk sammen på scenen i Mac Millers hjemby, Pittsburgh i USA. Video: Caitlin Pearce via Storyful. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

- Kan ikke tro det

For nordmenn flest var rapperen kanskje best kjent som ekskjæresten til den populære artisten Ariana Grande (28). Paret var sammen i to år, før de gjorde det slutt i 2018.

Kort tid etter at dødsbudskapet ble kjent i september det året, la Grande ut et bilde av eksen på en gressplen som en hyllest. Og ei uke etter dødsfallet, skrev hun åpent om tapet av ham i en post på Instagram.

Tilhørende en video av Miller som synger, beskrev Grande hvor vanskelig og uvirkelig den siste uka hadde vært for henne.

«Jeg elsket deg fra dagen jeg møtte deg da jeg var 19, og det vil jeg alltid. Jeg kan ikke tro at du ikke er her mer. Jeg klarer ikke å forstå det. Vi snakket om dette. Så mange ganger. Jeg er så sint. Jeg er så trist at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg», delte hun i det åpenhjertige innlegget, og fortsatte:

«Du var min kjæreste venn. Veldig lenge. Over alt annet. Jeg er så lei meg for at jeg ikke kunne fikse dette eller ta smertene vekk. Jeg ville det virkelig. Den snilleste, søteste sjelen med demoner han aldri fortjente. Jeg håper du har det fint nå. Hvil».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer