Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Stjernekamp» 2017:

Erlend Bratland røk ut av «Stjernekamp»

Ni håpefulle artister ble redusert til åtte etter ukas sending.

BLE SENDT HJEM: Etter å ha sunget country i årets tredje «Stjernekamp»-sending, var det Erlend Bratland som måtte reise hjem. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
BLE SENDT HJEM: Etter å ha sunget country i årets tredje «Stjernekamp»-sending, var det Erlend Bratland som måtte reise hjem. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige lørdag var det Hilde Lyrån (54) som måtte forlate sangkonkurransen «Stjernekamp», som første deltaker i årets sesong av NRK-programmet.

Lyrån fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder da hun og de ni andre artistene prøvde seg på musikksjangeren EDM, men hun overbeviste altså ikke tv-seerne.

I kveld var det musikksjangeren country som sto på tapetet for de gjenværende deltakerne, og i den anledning hadde Thomas Felberg (45) og Mona B. Riise (45) fått selskap av countryartist Bjøro Håland (73) i ekspertpanelet.

Etter at samtlige hadde kommet med sine beste tolkninger av sjangeren, ble det klart at det var Erlend Bratland sin tur ut av «Stjernekamp».

- Det er selvfølgelig drit, svarte Bratland etter at exiten var et faktum.

Til Dagbladet innrømmer Bratland at han er skuffet over at han ikke får vist mer til det norske folk.

- Jeg er litt overrasket, jeg hadde ikke forventet å ryke ut så tidlig. Jeg hadde så mye mer jeg ville vise, så jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet, sier han.

- Men herregud, jeg kommer tilbake igjen, legger han til.

KNIVET I COUNTRY: I tredje program brynet artistene seg på country sjangeren. Foran: Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, og bak f.v.: Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KNIVET I COUNTRY: I tredje program brynet artistene seg på country sjangeren. Foran: Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, og bak f.v.: Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vi anmeldte kveldens «Stjernekamp»-låter - les anmeldelsen her!Dette sang artistene i «Stjernekamp» lørdag kveld:

Lisa Børud - «All Jacked Up »(Gretchen Wilson)

Didrik Solli-Tangen - «Drive (For Daddy Gene)» (Alan Jackson)

Ida Maria - «Rose Garden» (Lynn Anderson)

Gaute Ormåsen - «Life Is A Highway» (Tom Cochrane)

Benedicte Adrian - «Lipstick» (Runaway June)

Aleksander Walmann - «Whiskey Lullaby» (Brad Paisley & Alison Krauss)

Erlend Bratland - «Before He Cheats» (Carrie Underwood)

Makeda - «9 To 5» (Dolly Parton)

Adam Douglas - «I Can't Do This» (Vince Gill)

Saken fortsetter under bildene.

ALEKSANDER WALMANN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
ALEKSANDER WALMANN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
DIDRIK SOLLI-TANGEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
DIDRIK SOLLI-TANGEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
IDA MARIA. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
IDA MARIA. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
LISA BØRUD. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
LISA BØRUD. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
GAUTE ORMÅSEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
GAUTE ORMÅSEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
BENEDICTE ADRIAN: Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
BENEDICTE ADRIAN: Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

- Var overtent

Flere av årets «Stjernekamp»-deltakere har allerede erfaring med å skulle prestere på tv-skjermen under svært høyt press. Både Didrik Solli-Tangen (30), Aleksander Walmann (31) og Benedicte Adrian (53) har deltatt i Melodi Grand Prix tidligere, og samtlige har vunnet konkurransen - enten alene, eller som del av en duo.

Walmann, sammen med Joakim With Steen (Jowst), var Norges håp i Eurovision-finalen i Kiev i mai, og duoen endte på en respektabel 10. plass.

Adrian vant den norske finalen sammen med Ingrid Bjørnov (53) og Dollie De Luxe i 1984, etter at de to hadde prøvd seg i MGP to ganger tidligere.

Fornøyd: Aleksander Walmann og Joakim With Steen «JOWST» var storfornøyd med resultatet etter finalen i Eurovision Song Contest i Kiev. Reporter: Hedda Fannemel Espeli. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer

Selv om Benedicte Adrian er en rutinert artist, imponerte hun ikke Dagbladets anmelder i de to første «Stjernekamp»-sendingene: Hun endte med henholdsvis terningkast to og terningkast én i sjangrene stadionrock og country.

I et intervju med Dagbladet denne uka, understreket Adrian at hun ikke har vært skuffet over de dårlige kritikkene, men av at hun selv ikke har klart å levere.

- Sønnen min lå våken og jeg måtte spørre han hva han syntes. «Sorry, men jeg klarer ikke å lyve. Du må roe deg ned», var svaret hans. Jeg visste at jeg skulle sist ut, og var overtent. Hadde så mye å bevise, men følte meg bare trengt opp i et hjørne, fortalte hun om kvelden etter «Stjernekamp»-debuten.

Country-sjangeren gikk imidlertid bedre for Adrian, som både fikk ros av dommerpanelet og terningkast fire fra Dagbladets anmelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!