Erlend Elias blir stjerne i Dagbladets nye nettserie

Fikk sjokk da han ankom festivalområdet. - Jeg var mye redd og ensom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva får du når du sender en metroseksuell stylist til Roskilde for å oppleve festivalen for første gang?

Det får du svaret på i Dagbladets nye nettserie «Erlend Elias vs. Roskilde», som har premiere i morgen.

Fikk festivalsjokk Før festivalen var 30 år gamle Erlend Elias Bragstad nærmest for festivaljomfru å regne.

- Jeg har vært på Hove, men da bodde jeg på det lille hotellslottet som ligger der, med basseng og sånn. Og jeg kjørte golfbil, så det var litt annerledes, sier han.

Å komme til Roskilde beskriver stylisten som et sjokk. Bragstad visste ikke at festivalen plukkes ned hvert år, og forteller at området var mye mer spartansk en han hadde forestilt seg.

- Da jeg kom dit fikk jeg den samme følelsen som da jeg var på leirskole som 12-åring. Du får skikkelig vondt i magen og hjemlengsel til moren din. Du har bare vondt. Det var så grusomt stygt. Jeg angret veldig der og da, jeg ble lei meg. Men jeg ville ikke trekke meg. Jeg er en som aldri gir opp, sier han.

Flyktet fra urinvinden Det verste ved opplevelsen mener stylisten var de sanitære forholdene.

- Fellesdusjen var fæl. Alle sto nakne og det var en stråle i taket. Det var helt jævlig. Jeg dusjet ikke på festivalområdet. Jeg sier bare  «thank you Lord for the whipes».

Ikke uventet falt heller ikke festivaltoalettene i smak.

- De var helt grusomme, helt jævlige. Jeg tenkte «skal jeg klare dette her?». Men det gikk jo. Til slutt tisset jeg i en busk, liksom. Urinvinden som kom var også ganske jævlig. Folk tisser så mye ute, og når det blir tørt kommer en vind og urinen blir blandet med sanden. Jeg så urinvinden komme og måtte springe og gjemme meg i teltet. Jeg hørte urindråpene slå mot veggen, sier han.

Så ikke kameraene I løpet av Dagbladet-serien får seerne følge med på Erlend Elias' berg-og-dal-bane av en førstegangstur til Roskilde. Stylisten er ikke fremmed for å slenge med leppa når han er misfornøyd med tilværelsen. Kameraene som fulgte ham glemte han fort.

- De var bare der, jeg så dem ikke. Det er klart, ingen skal komme og fortelle meg at en ikke blir litt annerledes foran kameraet. Man kan bli både mer eller mindre seg selv, men litt annerledes blir man. Jeg følte meg alene, jeg var jo det. Jeg sov alene i telt, og var mye redd og ensom. Men jeg hadde det også veldig veldig gøy.

- Er du deg selv eller spiller du en rolle i serien?

- Det er jo det at.. jeg tror ingen er seg selv på en slik festival. Jeg tror alle blir litt annerledes. Mange ser nok Roskilde som Las Vegas, det som skjer der blir der.

Ikke en gang til Den kommende nett-tv-stjerna er forberedt på å få reaksjoner på deltakelsen i serien.

- Ja, jeg har jo hatt litt angst. Jeg blir lett oppspilt og rusa på livet, og mister fort kontrollen. Men det er klart at jeg vil si at det er en Roskilde-Erlend og en Oslo-Erlend, sier han.

- Jeg har min egen bedrift og jobber frilans, så det er viktig at folk skjønner at jeg er profesjonell og ikke så tullete. Men alle mister hemningene av og til, og spesielt i en slik setting.

Får han for mye kritikk har han planen klar.

- Det er bare mine synspunkter, jeg sier ikke at det er sånn det er. Men folk får bare reagere. Jeg er absolutt åpen for en diskusjon, jeg skyr ikke en konflikt, for å si det sånn. Blir det for ille tar jeg bare sminkekosten og flykter til India. Jeg kan sminke kuene der, i India sminkes de nesten mer enn menneskene.

Bragstad har fortsatt Roskildebåndet hengende på armen. Men å dra tilbake kommer ikke på tale.

<strong>REISER TIL ROSKILDE:</strong> Stylist og make-upartist Erlend Elias Bragstads første møte med Roskilde ble et sjokk. Foto: Håkon Eikesdal
REISER TIL ROSKILDE: Stylist og make-upartist Erlend Elias Bragstads første møte med Roskilde ble et sjokk. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer