Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Senkveld med Helene og Stian»:

Erna med stikk til «Ex on the Beach»-deltakerne: - Bergensere liker jo eksponering

Statsministeren er fullt klar over at bergenserne tar over reality-tv.

GJEST: Erna Solberg var på plass i sofaen under første episode av «Senkveld med Helene og Stian», som kommer på tv fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GJEST: Erna Solberg var på plass i sofaen under første episode av «Senkveld med Helene og Stian», som kommer på tv fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld ble den aller første episoden av «Senkveld» med Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28) i førersetet spilt inn. Spente publikummere hadde samlet seg i hopetall før premieren, som selvfølgelig ble markert med pomp og prakt.

Seerne fikk se en forsmak på nye «Camp Senkveld», barnebilder av programlederne og selvfølgelig - besøk av en rekke profilerte nordmenn.

DEBUTERER: Fredag sendes den første episoden av nyinnspillingen av «Senkveld», med Helene Olafsen og Stian Blipp som programledere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DEBUTERER: Fredag sendes den første episoden av nyinnspillingen av «Senkveld», med Helene Olafsen og Stian Blipp som programledere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Statsminister Erna Solberg (57) var blant andre til stede for å ønske Norges nye tv-duo lykke til med den store produksjonen

- Gratulerer så mye med nytt program, sa hun til applaus fra salen.

- Ligner på Stian

Statsministeren snakket om flere forskjellige ting med de ferske programlederne, men samtalen sporet tidvis av fra det politiske til det private.

Vi fikk blant annet høre at Solberg ikke er fremmed for å bruke sin stilling som statsminister når det eksempelvis kommer til å få billetter til utsolgte konserter og show.

En annen ting de tre i de nye, rosa sofaene kom innom, var reality-tv. «Love Island» og «Ex on the Beach» er begge populære program om dagen, men statsministeren kan forsikre om at hun ikke følger spesielt god med på det.

- Jeg har en statssekretær som ser på dette her, så jeg får oppdateringer på Statsministerens kontor om det, sier hun til latter fra salen.

Statsministeren sier at hun privat helst ser på konkurransedrevne realityprogram, noe nevnte sjokkrealityer ikke akkurat er kjent for.

I de to innkjøpte konseptene handler det nemlig om å lage mest mulig liv, uten konkurranser. Målet er i begge to å finne kjærligheten, men «Ex on the Beach» har i all hovedsak skapt overskrifter på grunn av drama og drøy sex.

Dette har årets deltakere kommentert i mediene selv, og de fleste virker å ikke bry seg stort. Én ting Solberg derimot har bemerket seg med deltakerne i nevnte realityserier, er at samtlige av dem er fra samme fylke som henne selv - nemlig Hordaland.

Blant andre Adrian Sellevoll og Daniel Pedersen har bemerket seg i «Ex on the Beach», og begge er fra Bergen.

Solberg benyttet anledningen til å komme med et stikk mot programleder Stian Blipp, og samtlige andre bergensere.

- Men jeg har hørt at det er mye bergensere, og alle likner på Stian. Men det er ikke så rart, bergensere liker jo eksponering, flirer hun i studio.

Første episode av nyinnspillingen av «Senkveld» går fredag kveld klokka 22:25 på TV 2.

Etter innspillingen kommenterte Solberg ytterligere hva hun tenker om at det er så mange bergensere å se i realityprogrammer om dagen.

- Mange bergensere er nok litt mer utandvendte, det er litt av kulturen. Men det er vel kanskje litt tilfeldig, også, sa hun til Dagbladet og la til:

- Men de er jo litt høylytte. De kommer fra en kultur hvor vi snakker høyt.

- Dyrehage

Statsministeren er ikke den eneste profilerte nordmannen som har valgt å diskutere programmet.

Blant andre har Bård Ylvisåker (36) snakket fritt om hva han tenker. Da Dagbladet møtte ham på premierefesten, hadde han følgende å si om konseptet.

- Hva gjør du egentlig på premierefesten til «Ex on the Beach»?

- Du, av og til blir jeg invitert til premierefester. Stort sett sier jeg nei, men da det var «Ex on the Beach», sa jeg ja med en gang.

- Hvorfor det?

- Du vet hvis du har vært i en dyrehage, er det av og til sånn at de åpner buret, slik at du kan gå inn til apene - hvis det er lov å si … Dette føler jeg er en slik anledning, sa han.

FAN: Bård Ylvisåker (36) går sjelden på tv-premierer, men klarte ikke si nei til «Ex on the Beach». Det betyr på ingen måte at komikeren er fristet til å melde seg på selv. Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

Nylig fortalte også deltaker Sandra Clausen at hun ble sjokkert da hun kom inn i villaen.

Jeg er jo en underholdende jente, men jeg hater drama. Det er det verste jeg vet. Så du kan tro jeg fikk bakoversveis da jeg møtte de andre deltakerne for første gang. Det var som å komme inn i et galehus, de var jo helt syke, sa hun til Dagbladet, og fortsatte:

- Det foregikk så mye drama samtidig at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Det ble vanskelig å holde kjeft til tider, liksom. Nei, realitybobla ble en smule vanskeligere enn jeg hadde forventet, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!