Ernas kjole satte auksjonsrekord

Knuste prinsesse Ingrid Alexandra og Jenny Skavlan.

(Dagbladet): Det startet som en uskyldig oppfordring på Twitter, i kjølvannet av sommerens kjoledebatt som herjet etter at kronprinsesse Mette-Marit tok et oppgjør med klesfokuset hun har opplevd de siste åra. «Tenk hva én av de kjolene kunne gjort for fattige barn i Kenya», spurte Henning Øland seg.

Plutselig var aksjonen #KjoleforSkole født, og mandag kveld gikk 50 av de i underkant 300 innsamlede kjolene under hammeren i Hewlett-Packard Norges lokaler på Fornebu.

10 000 for Erna-kjole Kjolene til kjendiser som Jenny Skavlan, prinsesse Ingrid Alexandra, Pia Haraldsen, Gunnhild Stordalen, Anne Rimmen og Marion Ravn var noen av dem som ble auksjonert bort. Én kjendiskjole overgikk imidlertid alle når det kom til utsalgspris.

En lys blå kjole sendt inn av Norges kommende statsminister Erna Solberg, fikk nemlig kveldens høyeste bud på 10 000 kroner.

Prinsesse Ingrid Alexandras kjole gikk på sin side for 4300 kroner, mens den rosa Nina Skarra-kjolen Solveig Kloppen hadde på seg under årets Amandapris-utdeling gikk for 5000 kroner.

GIKK FOR 10 000 KRONER: Den lys blå kjolen sendt inn av Erna Solberg, her holdt av prosjektleder Kristina Brend, fikk inn mest penger under mandagens #KjoleForSkole-auksjon. Jenny Skavlans kjole, den svarte paljettkjolen på bildet, gikk for 2500 kroner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
GIKK FOR 10 000 KRONER: Den lys blå kjolen sendt inn av Erna Solberg, her holdt av prosjektleder Kristina Brend, fikk inn mest penger under mandagens #KjoleForSkole-auksjon. Jenny Skavlans kjole, den svarte paljettkjolen på bildet, gikk for 2500 kroner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Prosjektleder i #KjoleForSkole, Kristina Brend, er strålende fornøyd med auksjonen.

- Vi fikk landa det. Vi er utrolig fornøyd over at så mange har bidratt, og det er veldig gøy at det var Erna-kjolen som stakk av med kveldens høyeste pris. Det var helt fantastisk, sier hun til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brend kan ikke si noe om hva den eksakte summen på innsamlingen kom på, men før kveldens auksjon var summen på over 112 000 kroner.

De resterende kjolene som ikke var med i mandagens liveauksjon, ble auksjonert bort på nett samme kveld. 

De totale inntektene går til organisasjonen Cigiit Manyatta, som i desember i år reiser til Kenya for å bygge internatskole samt helsesenter for 25 samburu-jenter.

Prosjektkritikk I en kronikk i mandagens Dagbladet kaller imidlertid bistandsrådgiverne Elisabeth Gade og Marianne Skaiaa prosjektet for uprofesjonelt.

- Det finnes flere nettsider, med til dels motstridende informasjon. Vi har skrevet til Cigiit Manyatta med spørsmål, men har ikke mottatt noen svar, sier bistandsrådgiver Elisabeth Gade.

Verken Cigiit Manyatta eller #KjoleForSkole har så langt ville kommentere kronikken.

- Det vil vi ikke kommentere, sier Brend til Dagbladet.

Cigiit Manyatta opplyser til Dagbladet mandag at det vil komme en pressemelding vedrørende denne saken først i morgen, og ønsker derfor ikke å kommentere saken i dag.

GIKK FOR 5000: Nina Skarra-kjolen Solveig Kloppen bar under årets Amanda har en verdi på 40 000 kroner. Mandag gikk den for 5000 kroner under #KjoleForSkole-auksjonen. Foto: NTB Scanpix
GIKK FOR 5000: Nina Skarra-kjolen Solveig Kloppen bar under årets Amanda har en verdi på 40 000 kroner. Mandag gikk den for 5000 kroner under #KjoleForSkole-auksjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer