«Kongen Befaler»:

Erstatteren klar

Bård Ylvisåker går inn som ny programleder i det populære TV-programmet.

TREKKER SEG: Tidligere ble det kjent at Atle Antonsen trekker seg som programleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TREKKER SEG: Tidligere ble det kjent at Atle Antonsen trekker seg som programleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Bård Ylvisåker (40) tar over tronen og går inn som programleder i ny sesong av det populære programmet «Kongen befaler».

Ylvisåker har selv tidligere vært deltaker i programmet, som går ut på å gi rare og spennende utfordringer til norske kjendiser.

I tillegg til å ha vært deltaker er også Ylvisåker en av eierne av produksjonsselskapet Concorde, som produserte premieresesongen av programmet.

Nå tar han imidlertid over Atle Antonsens (53) rolle som konge i programmet, og forteller i en pressemelding at han ser frem til å være den som sitter i gullstolen og er «småsur og vanskelig».

– Det er jo litt kjedelige omstendigheter å overta rollen under, når alle vet at førstevalget var Linn Skåber. Men jeg er megahappy med å være tredjesortering og takket ja på flekken, sier Ylvisåker i pressemeldingen og fortsetter:

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

– Dette gleder jeg meg til. Jeg har slitt massevis som deltaker i dette programmet og gleder meg til å endelig bare sitte der i gullstolen og være småsur og vanskelig. Også skal jeg forsøke å trimme omsorgsgenet hardt, fordi jeg vet godt hvordan det føles å være ivrig og ydmyk deltaker i programmet.

I samme pressemelding avsløres deltakerne som blir å se på skjermen neste sesong: Leo Ajkic (39), Vidar Magnussen (45), Hani Hussein, Karin Klouman og Lars Berrum (36). Olli Wermskog (37) vil fortsette som «kongens» trofaste assistent.

Trakk seg

Det var i november det ble kjent at forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (25) har anmeldt komiker og programleder Atle Antonsen (53) for rasisme.

Bakgrunnen for anmeldelsen skal være en hendelse på en bar i Oslo, hvor Antonsen blant annet skal ha tatt tak i armen hennes og sagt «du er for mørkhudet til å være her». Saken ble senere henlagt.

Antonsen har ledet de tidligere sesongene av «Kongen befaler», men kort tid etter at anmeldelsen ble kjent, trakk Antonsen seg fra programmet.

ANTIRASISME: Tinashe Williamson vinner pris for årets forbilde og baserer talen på rasisme. Vis mer

- Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av «Kongen befaler», og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke sendes som planlagt, uttalte Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery, da.

- Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av «Kongen befaler» nå påbegynnes, sa hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer