Hertuginne Camilla og hertuginne Meghan:

Erstattes av «svigermor»

Meghans tidligere rolle har gått videre.

BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB
BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar i fjor kom nyheten om at hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) ikke ville returnere til sine kongelige plikter, etter en turbulent periode. Da hadde paret allerede hatt et års «pause». Nyheten bekreftet Buckingham Palace i en uttalelse, ifølge Sky News.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor Hennes majestet dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, het det i uttalelsen.

I kjølvannet av dette, har hertugparet holdt seg unna det meste som innebærer kongelig arbeid, og har heller valgt å fokusere på egne ting.

I forbindelse med at paret trakk seg fra arbeiet i kongefamilien, er det også flere titler som forsvinner. Nå erstattes også Meghan av «svigermora», hertuginne Camilla.

Erstattes

I 2019 ble hertuginne Meghan gitt tittelen som kongelig sjef ved nasjonalteateret i London. I februar i fjor, da hun og prinsen trakk seg fra kongehuset, mistet hun tittelen igjen.

Da ble det samtidig kjent at parets roller som høye beskyttere og militære æresforpliktelser, som Harrys tilknytning til den kongelige marinen, ville bli returnert til dronningen og fordelt på nytt blant arbeidende medlemmer av kongefamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer