Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Estelle:

Estelles skole stenges etter coronasmitte

Onsdag kveld fikk en av elevene påvist coronaviruset.

STENGT: Prinsesse Estelles skole, Campus Manilla, holder stengt etter påvist coronasmitte hos en av elevene. Foto: NTB Scanpix
STENGT: Prinsesse Estelles skole, Campus Manilla, holder stengt etter påvist coronasmitte hos en av elevene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Campus Manilla, eliteskolen der prinsesse Estelle (8) av Sverige er elev, holder stengt i dag - etter at en av grunnskoleelevene har testet positivt for coronaviruset. Det skriver Expressen, som har delt innholdet i et brev sendt fra rektors kontor:

«For øyeblikket har vi rett og slett ikke fått tilstrekkelig klar informasjon om hva som gjelder smittevern og smitteoppfølging i et skolemiljø. Derfor tar vi det sikre før det usikre, og velger å holde stengt en dag for å vente på veiledning», står det i brevet som er sendt ut til alle foreldrene.

Coronaviruset ble påvist hos eleven onsdag kveld, og Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoff, bekrefter overfor avisa at prinsessen blir hjemme torsdag.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

- I kveld er det sendt et brev til alle foreldre som har barn på skolen, og med dette er skolen stengt. Derfor blir prinsesse Estelle hjemme fra skolen i dag, sier hun til Expressen, og legger til at det ikke er Estelle som er smittet med coronaviruset.

Hvor lenge skolen blir holdt stengt, er foreløpig ikke kjent, men trolig vil den åpne igjen i morgen - når ledelsen har fått mer oversikt over hvordan de skal håndtere denne situasjonen.

Flere i karantene

I brevet fra skolen kommer det også fram at flere andre elever ved skolen er i frivillig karantene - i og med at de har bodd i coronainfiserte områder.

Selv om elevene holdes hjemme torsdag, har lærerne sendt ut oppgaver de kan gjøre hjemmefra.

«Dette fungerer også som en forberedelese hvis vi skulle ha stengt flere dager enn bare torsdag», heter det i brevet skolen har sendt ut.

Skolen vil i løpet av dagen komme tilbake til foreldre og elever med mer informasjon om hva som vil skje.

Hele Norges coronakart