Oppenheimer:

- Et direkte angrep

Sexscenen skaper sterke reaksjoner.

KRITISKE: Cillian Murphy har hovedrollen i den nye storfilmen Oppenheimer. Her avbildet sammen med skuespillerkollega Florence Pugh Foto: Anthony Harvey/Shutterstock/NTB
KRITISKE: Cillian Murphy har hovedrollen i den nye storfilmen Oppenheimer. Her avbildet sammen med skuespillerkollega Florence Pugh Foto: Anthony Harvey/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga har tusenvis av mennesker strømmet til kinosaler over hele verden, etter at den mye omtalte storfilmen «Oppenheimer» hadde premiere fredag.

I storfilmen møter man blant annet fysiker J. Robert Oppenheimer, spilt av Cillian Murphy (47) og Jean Tatlock, spilt av Florence Pugh (27).

I en sexscene mellom de to går 27-åringen bort til en bokhylle, og tar tak i en kopi av «Bhagavadgita», et av de mest leste og respekterte hellige skriftene i hinduismen.

Du och jag, Döden; Christopher Nolans film om atombombens far, J. Robert Oppenheimer, er blitt et av filmskaperens mest fascinerende, sammensatte verk, mener Dagbladets anmelder. Video: UIP. Vis mer

- Jeg har blitt døden, ødeleggeren av verden, leser Murphy høyt fra Bhagavadgita, mens de deretter fortsetter akten.

Sexscenen har nå fått den indiske regjeringen til å rase.

«Det har kommet til vår oppmerksomhet at filmen «Oppenheimer» inneholder en scene med et skarpt angrep mot hinduismen», skriver Uday Mahurkar, en kommissær for den indiske regjeringen, til filmens regissør, Christopher Nolan (52) på Twitter.

Mahurkar legger til at han ikke forstår «motivasjonen og logikken bak denne unødvendige scenen», og at han ser det som «et direkte angrep mot troen til en milliard tolerante hinduer».

Under en konsert i Las Vegas tar Adele til orde etter at fans har begynt å kaste ting opp på scenen. Video: Twitter. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Ifølge tweeten har Mahurkar nå bedt Nolan om å fjerne sexscenen fra filmen.

«Hvis du velger å ignorere denne forespørselen, vil det bli ansett som et bevisst angrep på den indiske sivilisasjonen.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer