Gisle Agledahl:

- Et forferdelig år

TV-profilen har ikke mange pene ord å si om året som har gått.

HYLLER TV-KOLLEGAER: Gisle Agledahl skryter av flere TV-profiler for å ha utvidet boksene. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HYLLER TV-KOLLEGAER: Gisle Agledahl skryter av flere TV-profiler for å ha utvidet boksene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

25. juni var for mange en dag for feiring av Pride og kjærligheten.

Det ble imidlertid avbrutt av en skyteepisode ved utestedene Per på hjørnet og London Pub. Sistnevnte er et kjent samlingssted for skeive.

To personer mistet livet.

Hendelsen var naturligvis noe som satte spor hos mange. Deriblant «Bloggerne»-profilen Gisle Agledahl (32).

- Det er hjerteskjærende

Når Dagbladet møter Agledahl på pressetreff for den nyeste sesongen av «Bloggerne», åpner han seg om innspillingstida.

- 2022 er jo et år som jeg ikke vil gi 10/10 for menneskehetens del. Det har vært krig og invasjon, fortsatt pandemi, skeive har blitt skutt etter i Oslo. Økonomisk nedgangstid...

- Det har vært et forferdelig år, oppsummerer 32-åringen.

MASSESKYTING: VGTV-profil Morten Hegseth om hendelsen utenfor utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

Terroren i Oslo har satt i gang flere refleksjoner hos realitystjerna.

- Det er hjerteskjærende å få meldinger fra folk som har tatt sine første steg i å bli trygge i seg selv, som får den tryggheten revet fra seg, forteller han, og utdyper:

- Jeg tror vi er veldig mange som har brukt mye tid, energi og krefter på å klare å være trygge. Det er dessverre fortsatt en stor del av det å være skeiv. At det blir revet vekk for mange, eller å bli satt tilbake litt i den prosessen, er så uendelig trist.

Han mener hendelsen har vært en påminnelse for mange om viktigheten med å være synlig.

- Og vise at vi vil være et land der det er plass til alle. Jeg har følt så utrolig sterk kjærlighet og stolthet over å være skeiv, også etter det som skjedde, fordi det er noe med å bare kjenne på at vi må gå gjennom så mye også klarer vi likevel å være her og være oss selv.

FORTID: Morten Hegseth tok over dommerjobben til ekskjæresten Tore Petterson i «Skal vi danse» før den 17. sesongen. Men kontakt har de ikke hatt. Video: Rød Løper Vis mer

Heier på Morten Hegseth

Han trekker fram «Skal vi danse»-dommer Morten Hegseth (36) som satte sinnet i kok for mange da han brukte en diamantkrone under sending.

- Det burde være så uvesentlig og ikke ha noe å si, men at det provoserer så mange, det er noe skremmende der, mener Agledahl.

- Også blir jeg veldig stolt når man likevel tar den plassen og pusher litt. Ved å gjøre det, så skaper han rom for så mange andre til å ha på seg det de har lyst til, om det er en krone eller noe annet.

Dette gjelder også for ikke-skeive som bryter med kjønnsnormer, mener Agledahl.

Deriblant TV-profil Safari Shabani (25) som opplevde å bli overfalt tidligere i år. Det skal ha vært for å bruke øredobber og neglelakk.

- Det er noen kjønnsuttrykk som provoserer, som gjelder veldig mange skeive også.

PRIDE: Se kjendisenes støtte til pride! Vis mer

Det har fått «Bloggerne»-profilen til å ta grep.

- Etterpå skal jeg ta hull i øret! Jeg er usikker på om jeg kler det, ler 32-åringen.

- Men jeg synes det er viktig å åpne mer rommet for at man skal være akkurat den man har lyst til å være, uavhengig om det bryter med kjønnsnormer eller andre normer.

- Det er ingen jeg har større respekt for eller heier mer på enn de som skiller seg ut, normbryterne, de gjør rommet så stort for mange andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer