Drew Barrymore:

- Et kall fra djevelen

Hollywood-stjerna Drew Barrymore forteller hvorfor hun ikke ønsker at døtrene skal følge i hennes fotspor.

OM MORSROLLEN: Drew Barrymore har aldri lagt skjul på at hun hadde en trøblete oppvekst med mye alkohol, vill festing og dop. I dag er hun fast bestemt på at hennes to døtre ikke skal følge i samme fotspor. Foto: NTB Scanpix
OM MORSROLLEN: Drew Barrymore har aldri lagt skjul på at hun hadde en trøblete oppvekst med mye alkohol, vill festing og dop. I dag er hun fast bestemt på at hennes to døtre ikke skal følge i samme fotspor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Drew Barrymore (44) har levd store deler av livet sitt i rampelyset. 44-åringens skuespillerkarriere begynte allerede i en alder av 11 måneder, da hun opptrådte i en hundematreklame. Gjennombruddet kom derimot som sjuåring i filmen «E.T.».

Som ung pike levde hun et rebelsk liv med vill festing, alkoholmisbruk og dop. Stjerna røyka hasj allerede som tolvåring, og begynte å misbruke kokain året etter. I en alder av 14 år måtte hun på avrusning som følge av det utagerende livet.

- Et kall fra djevelen

Ting skulle imidlertid roe seg for Barrymore. I dag er hun tobarnsmor til døtrene Olive (6) og Frankie (5), som hun har sammen med eksmannen Will Kopelman (41). 44-åringen hadde først ingen planer om at døtrene skulle følge i hennes fotspor som barnestjerne.

FILMDEBUT: Som sjuåring spilte Drew Barrymore i sin første film, «E.T.». Foto: NTB Scanpix
FILMDEBUT: Som sjuåring spilte Drew Barrymore i sin første film, «E.T.». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg først fikk barn var jeg helt besatt av å gjøre alt annerledes med dem. Jeg trodde nesten at skuespill var et kall fra djevelen. Jeg tenkte: Døtrene mine skal aldri bli skuespillere. Nei, gud, sier hun til talkshowet «Today».

Barrymores tankegang endret seg derimot da hun tenkte ordentlig over at familien hennes i flere generasjoner har vært en del av underholdningsbransjen.

- Så tenkte jeg: «Nei, vent. Jeg er en Barrymore. Familien min har gjort dette i hundrevis av år, og i flere generasjoner», sier Hollywood-stjerna.

Skuespilleren tror at det som skremte henne var hennes egen opplevelse som barnestjerne, og hvordan det påvirka barndommen hennes. Derfor ønsket hun å gi sine egne barn en normal barndom.

- Jeg hadde en så uortodoks barndom, og alt jeg ønsket for dem var noe normalt, tradisjonelt og trygt. Jeg føler at jeg har oppnådd det, eller at jeg i hvert fall fortsetter med å ha det som min intensjon hver dag, fortsetter 44-åringen.

Må vente til hun er 18 år

Når Hollywood-stjerna ser på barna sine nå, ser hun to underholdere, og hun lurer på om de har litt «Barrymore-blod» i årene. Men en skuespillerkarriere kan de to unge jentene foreløpig se langt etter.

Drew Barrymore har nemlig allerede gitt streng beskjed til sin eldste datter om at hun må vente til hun er 18 år gammel før hun bestemmer seg for en karrierevei.

Det er tydelig at tobarnsmoren setter pris på barna sine. Hun har tidligere uttalt at hun ikke visste hva kjærlighet var før de to døtrene kom til verden.

- Jeg er den jeg er på grunn av døtrene mine, sa 44-åringen til magasinet Good Housekeeping for tre år siden, i 2016.

Vil være åpen om fortida

Fortida til Barrymore står i stor kontrast til det familielivet 44-åringen lever i dag.

UTAGERENDE LIV: Drew Barrymore hadde selv en vanskelig oppvekst og gjør alt hun kan for å gi døtrene masse kjærlighet. Her er stjernen avbildet i 1990. Foto: NTB Scanpix
UTAGERENDE LIV: Drew Barrymore hadde selv en vanskelig oppvekst og gjør alt hun kan for å gi døtrene masse kjærlighet. Her er stjernen avbildet i 1990. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har flere ganger uttalt at morsrollen har endret henne, og i 2015 sa hun til bladet InStyle at hun ønsker å være åpen om fortiden sin overfor barna sine.

- Jeg vil fortelle barna om fortiden min. Jeg kommer ikke til å late som om jeg alltid har vært uskyldig, sa hun da.

Til tross for sin trøblete oppvekst innrømmet stjerna at hun ikke ville forandret på noe av det:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne tenke annerledes på det fordi jeg vet ikke hvordan et annet liv ville vært. Det er vanskelig å forestille seg at ting kunne ha vært annerledes når de ikke var det.