Prins Harry:

- Et nedrig angrep på broren

Kongehusekspert mener prins Harrys åpenhet slår tilbake på ham.

ELLEVILLE AVSLØRINGER: I Prins Harrys nye selvbiografi «Spare» holder han ikke tilbake på avsløringene som omhandler det britiske kongehuset. Han har også gått hardt ut mot broren prins William, som han her er avbildet sammen med. Foto: Yui Mok/AP/NTB
ELLEVILLE AVSLØRINGER: I Prins Harrys nye selvbiografi «Spare» holder han ikke tilbake på avsløringene som omhandler det britiske kongehuset. Han har også gått hardt ut mot broren prins William, som han her er avbildet sammen med. Foto: Yui Mok/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det har stormet rundt prins Harry (38) den siste tida, etter at han har kommet med en rekke private avsløringer i sin nye selvbiografi «Spare».

I boka forteller prins Harry blant annet om en konfrontasjon med broren i 2019, som han hevder endte med at prins William (40) gikk til fysisk angrep på ham.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Til tross for bokas elleville avsløringer, har prinsen imidlertid vært tydelig på at han en dag gjerne vil forsones med kongefamilien, men at det ligger i deres hender.

Nå er det flere kongehuseksperter som reagerer på ITV-intervjuet Harry gjorde i forbindelse med bokslippet. De stiller seg kritisk til prinsens åpenhet og uttalelser om broren.

- Et rop om å bli hørt

Kongehuskommentator for TV 2, Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen, forteller overfor Dagsavisen at han mener prinsen sliter med å svare på kritiske spørsmål i intervjuet - og at han har null selvinnsikt.

- Han forkaster alle former for forsøk på å framstille den andre siden av denne fortellingen. Mot slutten av intervjuet sier han «jeg har sikkert gjort feil, jeg og, men da må du nesten fortelle meg hva det er».

Han fortsetter:

- Enten er dette et rop om å bli hørt, eller så er han en mann med utrolig store skylapper foran øynene.

ISFRONT: Brødrene prins Harry og prins William er i disse dager ikke på talefot. Foto: Dominic Lipinski/AP/NTB
ISFRONT: Brødrene prins Harry og prins William er i disse dager ikke på talefot. Foto: Dominic Lipinski/AP/NTB Vis mer

Videre forteller kongehuseksperten at det er Harrys uttalelser om broren prins William som treffer mest.

- For meg framstår det som et nedrig angrep på broren. Flere britiske medier kaller prins Harry for «Hertugen av å gjøre små problemer store», sier Schulsrud-Hansen.

- Blitt for mye

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det er modig av prins Harry å fortelle sin historie og sin side av saken, slik han gjorde i ITV-intervjuet.

- Jeg mener prins Harry har all rett til å uttale seg, og jeg synes det er noe forfriskede over at han tørr å fortelle sin historie. Han kommer tross alt fra en familie som har som motto ikke å klage og ikke forklare. Og så gjør han rake motsetningen.

MYE: Se og hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boka «Spare». Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Til tross for prinsen åpenhet, mener imidlertid Vagle at det nå har gått for langt. Hun mener at det hele kan bli et resultat av at kongefamilien ikke vil ta ham inn i varmen igjen.

- Åpenhet er viktig - også for monarkiet hvis det skal modernisere seg! Men det er likevel viktig å huske på at vi bare får høre Harrys sannhet, og sannsynligvis aldri resten av familiens, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Jeg synes dessuten det har blitt i overkant mye. Vi trenger ikke vite hver minste detalj! Og hvis han ønsker far og bror tilbake, som han sier, tror jeg nok ikke denne voldsomme åpenheten hjelper til forsoning.

Avslutningsvis forteller kongehuseksperten at det hun synes det er trist at situasjonen har utviklet seg slik den er nå - nemlig en familiekrangel for åpen scene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer