Prins William og prinsesse Kate:

- Et stort feiltrinn

Kongehus-kommentator er ikke imponert over at prinseparet uteble.

TAUS: Prins William og prinsesse Kate har forholdt seg tause etter bokutgivelsen. Foto: Bruce Adams/Pool Photo via AP/NTB
TAUS: Prins William og prinsesse Kate har forholdt seg tause etter bokutgivelsen. Foto: Bruce Adams/Pool Photo via AP/NTB Vis mer
Publisert

Nylig kom nyheten om at tidligere kong Konstantin av Hellas hadde gått bort, etter å ha slitt med sykdom. Han ble 82 år gammel.

Konstantin regjerte fra 1964 til 1974, før en folkeavstemning avgjorde at monarkiet i Hellas skulle avskaffes. Han var gift med dronning Margrethe av Danmarks (82) søster, Anne-Marie (76).

Begravelsen sto 16. januar i Athen, og flere kongelige fra rundt om i Europa tok turen for å ta et siste farvel med den tidligere kongen. Blant dem var det norske kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise (51).

To som imidlertid glimret med sitt fravær i begravelsen var prins William (40) og prinsesse Kate (40).

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

- Feiltrinn

Buckingham Palace har forklart at årsaken til at verken kong Charles (74), dronning Camilla (75) eller prins William representerte det britiske kongehuset i begravelsen, var at både Charles og Camilla skal ha hatt et planlagt møte med Kypros' president Nikos Anastasiades (76) samme dag som begravelsen fant sted, ifølge melder Hello Magazine.

Nettsiden skriver videre at prins William var opptatt med private oppgaver. Det var ikke spesifisert hva det var.

Det var Lady Gabriella av Windsor (41) som deltok på vegne av prinsen. Hun er den tidligere kongens gudbarn.

Kongehus-kommentator for News, Daniela Elser, legger ikke skjul på at hun ikke er imponert over prinseparets uteblivelse. I en kommentar for nettstedet omtaler hun det som intet mindre enn «et stort feiltrinn».

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Hun mener fraværet ikke ser bra ut i lyset av prins Harrys (38) boklansering. Han har vært travelt opptatt med å framstille kongefamilien som følelsesløse og selvopptatte, skriver hun.

- Det å holde seg vekke fra kong Konstantins begravelse, gjør neppe noe for å motbevise den meldinga.

Stiller spørsmål ved avgjørelsen

I boka kommer prins Harry med en rekke private avsløringer om broren, i tillegg til deres far, kong Charles. Stemninga i familien skal som følge av dette være dårligere enn noen gang.

KONGELIG: Kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise er tilstede i kong Konstantins begravelse i Athen. Video: Billed-Bladet. Vis mer

- Den mest skadelige tingen med «Spare» koker ikke ned til en spesifikk hendelse, men Harrys karakterisering av Windsor-familien som patologisk selvopptatte, skriver kommentatoren videre.

Både Buckingham og Kensington Palace har vært relativt tause siden skandaleboken ble sluppet. Elser stiller spørsmål ved om det er det riktige å gjøre, samtidig som prinseparet uteblir fra den typen hendelse.

- Mens palassets strategi ser ut til å være å holde hodet kaldt, betyr ikke det at de burde sitte på sine velstelte hender og naivt håpe at verden går videre fra planet Sussex.

Ignorerte reporter

Det er tidligere meldt at prins William har planer om å forbli taus om utgivelsen. På deres andre oppdrag etter at boken så verdens lys, ignorerte prinsen en reporter.

- Deres kongelige høyhet, har du i det hele tatt hatt en sjanse til å lese din brors bok?, ropte reporteren ut to ganger, ifølge videoopptak tatt av ITV.

William ignorerte reporteren, og forlot raskt lokalet. Hans kone prinsesse Kate (41) ignorerte også henvendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer