Prins Harry og kong Charles:

- Et vendepunkt

Skal ha hatt en lang, fin samtale over telefon.

BETENT: Er forholdet mellom far og sønn på bedringens vei? Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment / Pa Photos / NTB
BETENT: Er forholdet mellom far og sønn på bedringens vei? Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag i forrige uke fylte britenes kong Charles hele 75 år. Den store dagen ble selvsagt markert, og kongen ble gratulert av blant andre sønnen prins William (41) og svigerdattera prinsesse Kate (41).

Det var likevel knyttet stor spenning til hvorvidt yngstesønnen prins Harry (39) og kona hertuginne Meghan (42) ville gratulere ham.

For det er en kjent sak at forholdet mellom far og sønn og resten av familien har vært svært turbulent de siste åra.

Nå skriver The Telegraph at Charles og Harry hadde en lang og fin samtale på den store dagen.

Prins Harry (38) og prins Andrew (63) hadde ikke ha noen formell rolle under kroningen lørdag 6. mai. Video: AP. Vis mer

Den britiske avisa skriver at samtalen var et vendepunkt i forholdet deres.

Etter å knapt ha vært på talefot i lang tid var det merkbart en annen tone blant de to under samtalen, står det videre. Charles og Harry skal til og med ha avtalt å prates igjen i neste uke.

The Telegraph skriver også at kongen skal ha pratet med Meghan på telefonen, samt at 75-åringen skal ha fått en video av at parets barn, Archie (4) og Lilibeth (2), synger bursdagssangen for ham.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Det kan derfor se ut til at de begge er klare for å begrave stridsøksa, og at de vil få fikset forholdet.

Siden Harry og Meghan trakk seg fra sine kongelige plikter i 2020, har det stormet rundt den britiske kongefamilien.

Paret har ved flere anledninger kommet med sterke påstander om familien og dens medlemmer.

Harry har likevel vært tydelig på at han har som ønske å fikse forholdet til faren. Han har i intervjuer blant annet uttalt at han «alltid vil elske ham».

MYE: Se og hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boka «Spare». Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Når det er sagt, skrev han i bokbomba «Spare» at han ønsket seg en beklagelse fra familien før han kunne gå videre, og insisterte på at ballen er på deres halvdel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer