«Farmen» 2019:

Etter exiten: Dette fikk du ikke se

Produksjonen måtte gripe inn da utslåtte Leif Haugo Stavenjord rømte til skogs: - Var på vei til E18.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg har fått beskjed av kona om å «oppføre meg som folk», og det har jeg planer om. Taktikken er å ikke surre meg bort i allianser og annet tullball, men være blid, lett omgjengelig og positiv.»

Dette var Leif Haugo Stavenjords (53) ord til Dagbladet like før han sjekket inn på «Farmen» i sommer. Når hemsedølingen blir konfrontert med ovennevnte utsagn, nesten tre måneder seinere, erkjenner han lattermildt at det oppsto noen knuter på tråden underveis.

- Å legge en plan er én ting. Gjennomføring er noe annet, he-he.

<strong>HIT, MEN IKKE LENGER:</strong> Det gikk ikke helt som planlagt for Leif Haugo Stavenjord. Han angrer imidlertid ikke på deltakelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HIT, MEN IKKE LENGER: Det gikk ikke helt som planlagt for Leif Haugo Stavenjord. Han angrer imidlertid ikke på deltakelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Trakk drapsanklage

Det ble et kort, men rikholdig opphold for Stavenjord. Søndag måtte anleggsarbeideren pakke snippesken og forlate gården - etter en mildt sagt dramatisk uke.

- Jeg skulle jo ligge lavt, men visste egentlig tidlig at det aldri ville gå. Hvis ingen driver med sprell, blir det jo kjedelig. Altså, skal man ha bonderomantikk og feriekoloni, eller skal folk ha noe å glede seg til? Det er det som er greia. Jeg har hatt det dritmoro.

At 53-åringen har satt tydelige fotspor etter seg i årets sesong, kan ikke bestrides. Han vil antakelig huskes aller best for sitt sabotasjestunt. Etter å ha helt terpentin over deler av matlageret, uttrykte enkelte deltakere ønske om politianmeldelse, før det eskalerte til anklager om drapsforsøk - som seinere ble trukket tilbake.

- Oppfattes som ond

Selv vil hemsedølingen oppsummere det hele som «storm i et vannglass».

- Jeg kan nok oppfattes som ond og full i faenskap, basert på det man ser på tv. Hva folk mener om meg, spiller ikke så stor rolle for min del. Jeg har vært en slags utgave av «Emil i Lønneberget» fra jeg ble født. Hensikten har aldri vært å skade noen. «Farmen» er et spill, og det tror jeg mange glemmer.

<strong>UKAS MOTSTANDERE:</strong> Leif Haugo Stavenjord var lenge usikker på hvem han skulle velge som andrekjempe i tvekampen. Valget falt til slutt på Leif Kristian Tindeland (27). Foto: Alex Iversen / TV 2
UKAS MOTSTANDERE: Leif Haugo Stavenjord var lenge usikker på hvem han skulle velge som andrekjempe i tvekampen. Valget falt til slutt på Leif Kristian Tindeland (27). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Stavenjord varslet selv TV 2 om at han hadde sabortert kornet. Sistnevnte handling førte til sjokk og raseri blant de andre deltakerne. Da realityprofilen skulle velge andrekjempe i søndagens episode, var det tydelig at hendelsen fortsatt lå friskt i minne hos enkelte.

- Produksjonen hadde flaks

Etter et verbalt angrep fra realitykollega Vivian Kvarven, tente Stavenjord på alle plugger. I protest rømte sistnevnte fra opptaksområdet, og nektet å gjennomføre tvekampen. Dermed måtte produksjonen gripe inn.

- Sånn drittkasting henger ikke på greip, så jeg nektet egentlig å gjennomføre tvekampen. Produksjonen kom etter meg, og etter hvert kom også Gaute. Det var bare flaks at de stoppet meg før jeg nådde E18.

- Hvorfor ombestemte du deg?

- De lovet å roe ned gemyttene. Jeg sa at jeg skulle komme tilbake, men da ville jeg ikke høre én usaklig kommentar til.

<strong>RASENDE:</strong> Leif Haugo Stavenjord forlot opptaksområdet etter utspillet fra realitykollega Vivian Kvarven (bak t.h.). Foto: TV 2
RASENDE: Leif Haugo Stavenjord forlot opptaksområdet etter utspillet fra realitykollega Vivian Kvarven (bak t.h.). Foto: TV 2 Vis mer

Kvarven har i ettertid trukket tilbake forgiftningsanklagen. Hun står derimot fortsatt inne for at hendelsen opplevdes svært alvorlig inne på gården.

- Hadde Leif sagt unnskyld, og lagt seg paddeflat, tror jeg ikke vi hadde vært i den situasjonen som vi er i nå, sier Kvarven i dag.

Stoppet før slutt

Stavenjord bestemte seg for å gjennomføre tvekampen, og trakk det korteste strået mot Leif Kristian Tindeland (27). Dermed ble virkelighetens «Emil i Lønneberget» - riktignok i en eldre utgave - forvist til snekkerbua for siste gang.

- Jeg hoppet av planken før kampen var over, fordi saga begynte å vri seg. Da sa det rett og slett stopp.

<strong>GA SEG:</strong> Leif Haugo Stavenjord opplevde problemer med sagen i sluttspurten, og valgte derfor å hoppe av tvekampen like før den var slutt. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA SEG: Leif Haugo Stavenjord opplevde problemer med sagen i sluttspurten, og valgte derfor å hoppe av tvekampen like før den var slutt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

53-åringen forsikrer imidlertid at deltakerne vil kjenne etterdønningene av hans opphold. Mye har, ifølge ham, ikke nådd tv-ruta.

- Det mest gærne jeg har gjort, er jo ikke kommet med på tv, sier han etterfulgt av en braklatter.

- Natta før jeg røk ut, kledde jeg av meg og svømte over til den andre siden hvor gården ligger. Jeg ville gjøre noen avtaler med enkelte av gutta, men plutselig kom Security-vakta, og da pilte jeg av gårde nedover åkeren der. Og jeg kan love deg, det gjorde vondt å fly ned den grusveien uten sko og sokker.

<strong>SPILLOPPMAKER:</strong> Leif Haugo Stavenjords plan om å holde en lav profil inne på gården, gikk ikke akkurat helt slik som det skulle. Han angrer likevel ikke på sine egne stunts. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPILLOPPMAKER: Leif Haugo Stavenjords plan om å holde en lav profil inne på gården, gikk ikke akkurat helt slik som det skulle. Han angrer likevel ikke på sine egne stunts. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Visse deltakere vinket med glede farvel til Stavenjord - uviten om at han muligens kan gjøre et comeback. TV 2 sendte nemlig 53-åringen inn på «Torpet», der han får sjansen til å kjempe seg inn på «Farmen» igjen.

- Jeg kan love at det er mye å se fram til. Jeg er ikke ferdig med mine skøyerstreker, for å si det sånn.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som ikke har noe å tilføye i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer