«Pippi Langstrømpe»-stjerna:

Etter fansens gest: - Sint og fornærmet

- Jeg er ikke et offer.

OVERRASKET: Skuespiller Inger Nilsson legger ikke skjul på at hun ble tatt på senga av fansens økonomiske initiativ. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Skuespiller Inger Nilsson legger ikke skjul på at hun ble tatt på senga av fansens økonomiske initiativ. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år stilte skuespiller Inger Nilsson (60) opp i et intervju med den nederlandske avisa Algemeen Dagblad. I artikkelen kom det, ifølge Expressen og Aftonbladet, fram at «Pippi»-stjernene knapt hadde fått betalt for sin innsats i filmene fra Astrid Lindgrens litterære univers.

Påstanden ble raskt plukket opp av den nederlandske fansen, som besluttet å starte en innsamlingsaksjon.

Målet var å gi Inger Nilsson, Pär Sundberg (61) og Maria Persson (60), i rollen som henholdsvis Pippi, Tommy og Annika, en «trivelig kveld sammen», ifølge Aftonbladet.

Ville ikke ha penger

Mange ville trolig oppfattet initiativet som en særdeles hyggelig gest. Nå forklarer likevel Nilsson at stuntet ikke falt i smak hos henne.

- Jeg ble nesten litt sint og fornærmet i begynnelsen, for jeg er ikke et offer. Man trenger ikke gi meg penger, det finnes så mye annet man kan samle inn penger til, sier 60-åringen til Aftonbladet.

Saken fortsetter under:

Over 3000 personer deltok i innsamlingsaksjonen, hvor det ble donert svimlende 387 000 svenske kroner til barnestjernene. Potten blir fordelt likt mellom trioen, som så langt ikke har rørt pengene, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer