Prins Philip er død:

Etter farens død: - Elsket ham

Prins Andrew er prins Philip og dronning Elizabeths tredje barn.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at prins Philips bortgang har etterlatt Storbritannia i sorg, og ikke minst den britiske kongefamilien.

De siste par dagene har det kommet flere uttalelser fra nære familiemedlemmer om tapet etter både ektemann, far og bestefar.

Sist ut er prins Andrew (61), hertug av York. Han er det tredje barnet til dronning Elizabeth (94) og avdøde prins Philip.

I forbindelse med at medlemmer av familien samles i sorg i The Royal Chapel of All Saints of the Royal Lodge i Windsor, møter han pressen. Andrew forteller blant annet at Philips død har etterlatt et stort tomrom for spesielt dronninga, ifølge Sky News.

Hertugen av York mener landet har mistet nasjonens bestefar etter at Philip gikk bort 99 år fredag morgen.

Samtidig forteller 61-åringen at kjærligheten som har kommet fra folket de siste dagene har vært fantastisk, og beskriver faren som en som satte andre foran seg selv.

- Jeg elsket ham som en far. Han var så rolig og hvis du hadde et problem ville han tenke på det og det var noe av det jeg alltid tenker på. Han var alltid en du kunne gå til og som alltid lytta, sier prinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer