Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord:

Etter kritikken: - Gruet oss

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø snakker ut om kritikken.

SNAKKER UT: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø har vært i hardt vær den siste uka. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SNAKKER UT: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø har vært i hardt vær den siste uka. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt kjendistrioen Vanessa Rudjord (46), Pia Tjelta (45) og Synnøve Skarbø (51), etter at de torsdag forrige annonserte at de skulle starte opp det de omtaler som «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin».

I ettertid skapte trioen enormt med reaksjoner, og fikk kritikk fra både leger og andre kjendiser, etter at de brukte begrepet «kvinnehelse». Flere mente nemlig at det ble misbrukt og ikke var på sin plass.

Allerede tirsdag ettermiddag ble det opplyst i en pressemelding at Rudjord, Tjelta, og Skarbø trekker seg fra Nomi Oslo AS.

Nå snakker Rudjord og Synnøve ut om kritikken for første gang. Det gjør de i sin egen podkast «Synnøve og Vanessa».

- Vi har diskutert og gruet oss litt til å gjøre det rett og slett, sies det i podkasten.

I episoden forteller de at de aldri mente at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse.

TREKKER SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen. Nå trekker de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer

- Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandling er kvinnehelse. Grunnen til at det ordet ble brukt er fordi vi hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var noe mer, enn en vanlig skjønnhetsklinikk, sier de.

- Oppriktig lei oss

- Vi hadde lyst til å tilby behandlinger som ikke var på markedet, eller som var vanskelig å få tilgang på i det offentlige her til lands, og som handla om helse for kvinner.

Videre forteller venninnene at de var så stolte at de ikke klarte å la være å snakke om det. De erkjenner at det var en tabbe.

- Vi var så gira på å gründe noe sammen, så vi ble fartsblinde. Det er vi oppriktig lei oss for. Så vi vil si unnskyld til alle de vi har såret og skuffet.

Rudjord benytter anledningen til å rydde opp i et mye omtalt sitat:

- Jeg har et behov for å forklare «rent a wreck»-sitatet. Det som er sannheten, er at sitatet ble lagt inn i et seint utkast av en PR-rådgiver. Det var seint på kvelden dagen før pressemeldinga skulle sendes ut. Da kom det nye utkastet med dette sitatet, jeg aldri hadde lest før da

- Jeg svarte med en gang at «dette er det mest lavpanna jeg noen gang hadde lest i mitt liv og at det har ingenting med humor eller hva vi driver med», at jeg ikke ville siteres på det og ba de skrive om det sitatet til noe helt annet. Dagen etterpå gikk pressemeldinga ut med riktig sitat og ingen hadde trykket «rent a wreck». Så tenkte ikke mer over det. Men så kom det en sak på VG senere på dagen, hvor det sitatet var på trykk. Ved en feil har det gamle utkastet blitt sendt til VG, sier hun.

Tida før unnskyldningen

Da trioen trakk seg ble det også opplyst i pressemeldinga at ansvarlig lege Karim Sayed tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet.

Kjendistrioen ga også en felles uttalelse:

- Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen.

- Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig.

- Vi føler et stort ansvar overfor alle de fantastiske medarbeiderne på Nomi Oslo som har satset på oss, og ønsker at de skal få mest mulig arbeidsro før åpning. Det er uforenlig med at vi skal fortsette som eiere.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 12.04.2013 VINTAGEFANS: Vi ble med på fotoshoot med Pia Tjelta, Jenny Skavlan og Vanessa Rudjord for Fretex i Vigelandsmuseet, hvor jentene stylet seg selv i egne og Fretex sine gjenbruksklær. Video: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Kjendiskvinnene omtalte egne uttalelser som uheldige. Samtidig la de til at de håper fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet, kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet.

- På sikt håper vi at det kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener. Det er ingen unnskyldning, det er et håp.

I torsdagens podkast erkjenner Rudjord og Skarbø at de har lest alt som er skrevet om dem den siste uka.

- Tro meg, vi har tatt til oss alt, og vi har diskutert så mye fram og tilbake og lært av det, sier de.

- Vi skal ikke legge skjul på at dette har vært en grusom uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer